Belföld

MSZP-s lemondás a kamuvideó miatt

déri balázs (déri balázs)
déri balázs (déri balázs)

Lemondott posztjáról az MSZP kommunikációs igazgatója, Déri Balázs.

Déri Balázs szerda késő este azt közölte az MTI-vel, hogy október 17-én ő adta át a hvg.hu munkatársainak a bajai videófelvételt, amelyről senkit nem tájékoztatott, hiszen úgy gondolta, hogy az oknyomozó újságírás kimondatlan szabályai alapján ez rá és az újságírókra tartozik.

“A találkozókor nem tudtam, hogy manipulált felvételről van szó, és a videóval kapcsolatban egyéb információim sem voltak. A mai nappal felajánlottam a lemondásomat a párt elnökének, melyet el is fogadott” – tette hozzá.

A hvg.hu szerda este közölte: Gavra Gábor egy telefonos megkeresés után vette át a filmet tartalmazó adathordozót Déri Balázstól. A hírportál cikke szerint Gavra Gábornak nem volt tudomása arról, hogy a felvétel manipuláció eredménye, annak eredetiségét azonban nem ellenőrizte. Gavra Gábornak e súlyos szakmai és etikai hibasorozat miatt kellett azonnali hatállyal lemondania – tették hozzá.

 

“Monnyon le! Monnyon le!”

Politikusok, akik nem mondtak le…

Orbán Viktor, amikor kiderült, a Fidesz székházügye, illetve amikor cégének tokaji nem-taggyűlésen arról beszélt, állami támogatásokat ítél majd magának, de “ne mi nyerjük a legtöbbet”.

Gyurcsány Ferenc a balatonőszödi beszéd után, amikor kimondta, hazudtak, hogy megnyerjék a választásokat.

Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere, amikor kiderült, magyar fegyverek voltak úton a horvátoknak a délszláv háborúban.

Medgyessy Péter, amikor kiderült, hogy a kémelhárítás tisztjeként dolgozott a rendszerváltás előtt, és ő ezt meg sem próbálta közölni a választóinak.

Torgyán József, amikor kiderült, minisztersége alatt rokonai kerültek a Malévhez. (Ekkor még kicsit alacsonyabb volt a politikai ingerküszöb) – amúgy Torgyán doktor ismételgette folyton: “Monnyon le! Monnyon le!”

De a magyar politikus nem az a lemondós fajta.

Ön emlékszik még híres nem-lemondásokra?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik