Belföld

Mindenszenteken a hősökre emlékeztek

Méltó módon emlékezett csütörtökön a világháborúban elesett hősökre a vásárhelyi önkormányzat, a helyi dandár, és a Történelmi Vitézi Rend.

A Kossuth téren koszorúzás kezdődött 10 órakor, ahol Benkő Zsolt képviselő mondott beszédet, majd az emlékezők a Hősök terére vonultak és helyezték el virágaikat. Mindkét helyen imát illetve áldást mondott Dr. Alácsi Ervin katolikus tábori lelkész és Major István Zoltánné református lelkész.

Az emlékezéssorozat ezután a temetőkben és templomokban folytatódott. A Kincses-temetőben a díszsírhely parcelláknál és a Hősök kertjében tartottak ünnepséget. Virágot helyeztek el dr. Csorba Mihály dandártábornok, néha alpolgármester szobránál is.

Amint arról beszámoltunk a református és a katolikus temetőben is emlékoszlopot állított a Történelmi Vitézi Rend, több egyéb szervezet segítségével. Az emlékoszlopokon azoknak a katonáknak a neve szerepel, akiknek nincs sírja, vagy az az idők során eltűnt.

Grezsa István képviselő a Kincses temetőben mondott beszédében kiemelte, a mai fiatalok már alig hallanak valamit a világháború borzalmairól és hőstetteiről, ezért is különösen fontos, hogy mindig legyenek akik emlékeznek és ápolják a rég elesett honvédő hősök hagyatékát.

A megemlékezés további képeiért ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik