Belföld

Megalakult a Magyar Hajnal Párt

magyar hajnal (magyar hajnal)
magyar hajnal (magyar hajnal)

Magyar Hajnal Párt néven magát nemzetinek és nacionalistának tartó új párt alakult tíz taggal - jelentette be a párt vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, a Vértanúk terén.

Kisgergely András pártelnök, korábbi jobbikos politikus hangsúlyozta: a párt, amely indulni akar a következő választásokon, magyar, nemzeti, keresztény és szociális alapokon áll. Egyelőre bejegyzés alatt áll, a bíróság hiánypótlásra szólította fel őket.

Fotó: MTI/Marjai János

Arra a kérdésre, hogy szélsőjobboldali-e a Magyar Hajnal Párt, a politikus többször is úgy válaszolt, hogy nemzetinek és nacionalistának vallják magukat. A görögországi neonáci Arany Hajnal párttal való kapcsolatukról a pártelnök elmondta: felvették a kapcsolatot a szervezettel, és a görögök egy kapcsolattartót is kineveztek.

A Jobbikkal kapcsolatos viszonyukról szólva elmondta: szerinte az ellenzéki párt vezetése letért a párt által a kétezres évek közepén megkezdett útról és a vezetőséget már csak saját hatalma érdekli. Kisgergely András önkormányzati képviselőt 2012 májusában zárták ki a Jobbikból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik