Belföld

Hummeres gázolás: a tanúk szerint nem használtak gázspray-t a rendőrök

Hummeres-rendorgyilkossag-targyalasa(1)(1)(960x640).jpg (Hummeres rendőrgyilkosság tárgyalása)
Hummeres-rendorgyilkossag-targyalasa(1)(1)(960x640).jpg (Hummeres rendőrgyilkosság tárgyalása)

Egyik orvos vagy mentős sem látott könnygáz- vagy paprikaspray használatára utaló jelet annak idején azon a férfin, aki a vád szerint 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre rendőrjárőrt. A tanúk erről a per csütörtöki tárgyalásán beszéltek a Szegedi Törvényszéken.

Thomas Robert B. egy korábbi vallomásában azt állította, hogy az egyik rendőr lefújta paprikaspray-vel, ezért szinte egyáltalán nem látott, amikor állítása szerint véletlenül elütötte a sértettet.

A helyszínre elsőként érkező háziorvos nem tapasztalt könnygáz- vagy paprikaspray használatára utaló tüneteket a vádlotton, és a férfi akkor nem is beszélt arról, hogy ilyen történt volna vele. Az orvos lőtt sebeken kívül fizikai bántalmazásra utaló nyomot nem talált az osztrák férfin.

A vádlott a mentőben kábító-fájdalomcsillapítót, egy szintetikus ópiátszármazékot kapott, az őt ellátó szakemberek sem tapasztalták, hogy gázspray-t használtak volna a férfival szemben.

Thomas Robert B. az SZTE traumatológiai klinika orvosának azt mondta, az eset előtt nem fogyasztott kábítószert, és nem is használ drogot, itt morfiumot adtak neki fájdalmai csillapítására.

A Szegedi Törvényszéken folyó per csütörtöki, negyedik tárgyalási napján meghallgatott tanúk közül többen is beszámoltak arról, hogy a vádlottban csak jóval a gázolás és az őt megfékezni próbáló rendőrökkel folytatott dulakodás után tudatosult, mi is történt vele. Volt, aki úgy látta, a férfi a mentőautóban el is sírta magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik