Belföld

Digitális átállás északon is

tévé (televízió, )
tévé (televízió, )

Ma Nógrádban és Komárom-Esztergom megye északi részén is megszűnik az analóg földfelszíni tévésugárzás.

Csütörtökön 12 óra 30 perckor az ország északkeleti és délnyugati részén is lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását, ezt követően már csak digitális vétellel lehet televíziózni. A digitális átállás második ütemében a Dunakanyarban és környékén Nógrád megye teljes területe, valamint Komárom-Esztergom megye Duna parti sávja érintett.

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatása szerint az itt élő rászorulók november 30-áig még kérhetnek támogatást új vételi eszközök vagy előfizetési kedvezmény formájában. A teendőkről az NMHH a 0680-38-39-40-es, ingyenesen hívható telefonon ad tájékoztatást október 31. és november 3. között meghosszabbított ügyelettel, reggel 8 és este 10 óra között. Emellett továbbra is él a digitalisatallas.hu internetes tájékoztató oldal.

 

A digitális átállásban azok érintettek, akik előfizetés nélkül, szoba- vagy tetőantennával tévéznek, és kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 adásait látják. Nekik kell átállniuk digitális vételre ahhoz, hogy az analóg sugárzás lekapcsolása után is tévézhessenek. Ehhez nem kell feltétlenül új televíziót vásárolni, elegendő egy jelátalakító készülék, úgynevezett set-top-box. A legjobb kép- és hangminőség eléréséhez egy új szoba- vagy tetőantennára is szükség lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik