Belföld

Jótékonysági Estély Miklósa Erikával

A kultúra támogatása és egy köztéri szobor elkészítése a januári adakozás célja.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt 2014. január 4-én. Az ünnepélyes évkezdésen túl jövőre két nemes célt is támogatnak a befolyt felajánlásokból – jelentette be sajtótájékoztatón Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes és Cser-Palkovics András polgármester.

Az ünnepélyes évkezdés és a nemes célok támogatása immár egyet jelent az év első szombatján megrendezett estéllyel” – hangsúlyozta  Cser-Palkovics András.

„Kulturális és gasztronómiai különlegességgel várjuk azokat a mecénásokat, akik a jegyek megvételével és a borárverésen való részvétellel támogatják az ifjú, székesfehérvári zenei tehetségeket, valamint hozzájárulnak ahhoz, hogy egy egészalakos szoborral emléket állítsunk ifj. Ocskay Gábor jégkorongozónak.” A polgármester hozzátette, a 2013-as Szent István Emlékév ünnepi lezárását követő estélynek az az üzenete, hogy 2014-ben is színvonalas, értékőrző programokkal készül a város.

A III. Székesfehérvári Jótékonysági Estély 2014. január 4-én, szombaton 19.00 órakor kezdődik a Magyar Király Szállóban. Az esten Miklósa Erika operaénekes és két mentoráltja, Tandi Flóra énekes és Szlama László, Junior Prima Díjas, kobozművész lép fel a Cserta Band(a) kíséretében.

„Öröm, hogy hagyománnyá vált Székesfehérváron ez a program, amelynek egyik célja, hogy a mecenatúra mellett a mentorálást is erősítse” – mondta Miklósa Erika. A Kossuth-díjas operaénekes kiemelte: „A komolyzene, a népzene, a crossover és a szving találkozása magas színvonalú kulturális élményt ad. A szív és lélek találkozása elvarázsolja majd a közönséget.”

Belépőjegyeket a Tourinform irodában lehet majd váltani. Az árak a vacsora és a műsor költségei mellett a jótékonysági célra felajánlott támogatást is tartalmazzák.

A befolyt összegből két nemes célt támogatnak. Egy részével hozzájárulnak ahhoz a közadakozáshoz, amelyet a SAPA Fehérvár AV19 szurkolói kezdeményezésére indítottak el annak érdekében, hogy elkészüljön a város egykori jégkorongozójának, ifj. Ocskay Gábor egész alakos szobra. Az adományok másik részéből a fiatal zenei tehetségeket támogatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik