Belföld

Kitüntetés: Acélvirág Vásárhelynek

A maradandó tájépítés különleges és szép megoldásaiért országos elismerést kapott a város.

20 éves a Virágos Magyarországért Mozgalom, melyben idén a múlt héten hirdettek eredményt Gyulán, ahol több kategóriában díjazták a pályázókat. A fődíjat Gyula és Zebegény kapta ez elsősorban turisztikai jellegű, mondta el dr. Kószó Péter Vásárhely alpolgármestere szerdán irodájában.

Van azonban egy szakmai díj is melyet a Magyar Kert és Tájépítők ítélnek oda. Az Acélvirág Díjat idén Hódmezővásárhely kapta. A város 2010-ben a Zrínyi utca, 2012-ben pedig a Tóalj utca maradandó és különleges tájépítészeti kialakítása miatt érdemelte ki a rangos kitüntetést.

Sokan dolgoztak rajta

Az alpolgármester kiemelte Andor Anikó kertészmérnök terveit és a kivitelezést, valamint köszönettel szólt a közel 500 közmunkásról, akik évről-évre, évszakról-évszakra folyamatosan dolgoznak ezen területek szebbé tételéről.

Mint arról a Vásárhely24 korábban beszámolt, Vásárhely az idén 32 milliót költött parkjai, közterei szépítésére. Dr. Kószó Péter hozzátette, jövőre a parkosítási munka kiterjedését és a keretösszeget is emelni szeretnék.

A virágok, növények előállításában elévülhetetlen érdeme van a Gorzsai Tanüzemnek is ahol nemcsak palántákat nevelnek, de a parkok különleges és egzotikus növényeit is az üvegházakban teletelik át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik