Belföld

Három utca is megújul az Öreghegyen

Koppán Viktor

2013. 10. 30. 08:35

Három utca is megújul ezekben a hónapokban Öreghegyen. Erről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Östör Annamária önkormányzati képviselő, a Közlekedési Iroda vezetője és a kivitelezést végző cégek.

Székesfehérvár Önkormányzata nagyszabású útfelújítási programba kezdett, amely minden városrészt érint. A Saára Gyula-program keretében, várhatóan még idei évi megvalósítással elkészül a Rózsahegyi utca 630 méter hosszban átlagosan 3,5 szélességben, a Tarnócai utca 600 méter hosszban 3 méter szélességben, valamint a Kriványi utca Nagyszombati út felőli vége 255 méter hosszban 2,5 szélességben történő burkolat-felújítása.

„A szennyvíz-csatorna hálózat kiépítését követően nagy sok utcában szükség volt a burkolat-felújításra Észak-Öreghegyen. Tavaly az olyan nagy forgalmú gyűjtőutakat kezdtük el rendbe tenni, mint a Béla út, a Fiskális, a Zsolnai út, valamint a Nagyszombati út egy szakasza. Emellett városi forrásból 15 kisebb utcát sikerült új burkolattal ellátni.” – mondta el Östör Annamária önkormányzati képviselő. „Most pedig költségvetési forrásból a Kriványi és a Tarnócai, a Saára Gyula-program keretében pedig a Rózsahegyi út felújítása is megtörténik. Ezek összesen 50 millió forintos forrást igényelnek és reméljük, hogy ez a beruházás tartós megoldást hoz az itt lakók számára.”

A Rózsahegyi utcában a teljes pályaszerkezet elbontásra került és összesen 56 házi vízbekötés cseréje történt meg, de most már építik a szegélyeket. Az útburkolat a héten elkészül a Kassaitól a Sasvári utcáig, majd az út másik felében is nekiállnak az aszfaltozásnak. Körülbelül két hét múlva fejezik be a munkákat.

A Kriványi utcában teljesen elbontásra és újraépítésre kerül az utca burkolata a Nagyszombati út felöli 255 méteres szakaszon, és a burkolaton megoldódik a felszíni csapadékvíz elvezetése is. Mint Böröcz László, az Útéppark Kft. ügyvezetője elmondta: nehéz munka lesz, mert keskeny az utca és ez nehezíti majd a kivitelezést.

A legnagyobb kihívást a Tarnócai utca jelenti, ahol – mint a Platz-Bau Mélyépítő Kft. képviselője ismertette – az utca lejtése miatt egy új, Székesfehérváron eddig nem használt megoldást alkalmaznak: résfolyókákat építenek be négy helyre, hogy jobban elnyeljék a vizet. Ha az időjárás engedi, még idén sor kerül ennek az útnak is az aszfaltozására.

A képviselő megköszönte a lakók türelmét és megértésüket kérte a kivitelezés idejére. Mindhárom utcában fehérvári vállalkozások végzik a munkát (Útéppark Kft., Platz-Bau Mélyépítő Kft.). A sajtótájékoztató keretében bemutatták a Rózsahegyi utcában már javában zajló kivitelezést. A másik két utcában szerdán kerül sor a munkaterület átadására.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Yusra Mardini, a 19 year-old Syrian swimmer who competed at the Rio 2016 Olympic Games as a member of Refugee Olympic Team and UNHCR Goodwill Ambassador, she speaks in Tokyo 2020 office on August 29, 2017, Where she shares her experiences at the Rio 2016 Games and her current activity as an athlete and UNHCR Goodwill Ambassador with Tokyo 2020 staff members. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.