Belföld

Gyurcsány hisz a közös listában

gyurcsany-ferenc(1)(960x640)(3).jpg (gyurcsány ferenc)
gyurcsany-ferenc(1)(960x640)(3).jpg (gyurcsány ferenc)

Gyurcsány Ferenc nagy tétekben merne fogadni arra, hogy legkésőbb a választások előtti hetekben megállapodnak abban, hogy az egyéni választókerületekben csak egy közös baloldali jelölt áll majd a Fidesz jelöltjével szemben – derül ki a TV2 Mokkának adott interjújából. A bajai videó kapcsán pedig az MSZP elnökének hisz.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint legalább az egyéni választókerületek esetében megállapodnak, hogy kölcsönös visszaléptetésekkel csak egy jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben.

Gyurcsány Ferenc hivatkozott felmérésekre, amelyek szerint a kormányváltást akaró választók háromnegyede a jelenleginél szélesebb összefogást szeretne baloldalon és túlnyomó többségük szerint az összefogásban helye van a DK-nak is.

Korábban Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője egyaránt úgy nyilatkozott, hogy az október 23-i baloldali nagygyűlésen történtek után – amikor a tömeg összefogást skandált Mesterházy Attila felszólalásakor és Gyurcsány Ferenc bírálta az Együtt-PM és az MSZP előző napon kötött választási megállapodását – nem tartják lehetségesnek a két párt közötti megállapodás kibővítését a DK-val.

A DK elnöke a bajai videó megrendelésével az MSZP-t vádoló Kőrös Gusztávra, a DK korábbi tagjára célozva úgy fogalmazott a Mokkában, hogy inkább Mesterházy Attilának hisz, mint “egy ilyen fickónak”.

Kijelentette, bíróság döntés nyomán eddig egyedül a Fidesznek van papírja arról, hogy csalt a bajai időközi önkormányzati választáson. Ha most Mesterházyt “sározzák” egy vád alapján, a bírósági ítélet után miért nem mondott le a Fidesz elnöke – kérdezte Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik