Belföld

350 milliós vasúti terminál épült Sopronban

Ötödével bővítette soproni konténertermináljának kapacitását a GYSEV Cargo Zrt.

Skála János vezérigazgató elmondta: a 350 millió forintos, az Új Széchenyi Terv pályázatán 106 milliós vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt részeként 470 konténernyivel bővítették a tárolókapacitást. Ehhez háromezer négyzetméternyi területet burkoltak le, a talaj adottságai miatt 60-70 centiméter vastagon – mondta el a vezérigazgató.

(MTI)

Hozzátette, ezzel a tavaly, év végén bejelentett fejlesztés három üteméből a második is beindult, s emlékeztetett arra, hogy a nyáron állt munkába az ugyanezen pályázati forrásból vásárolt, 40 tonna megemelésére képes mobil rakodódaru, amelynek beszerzése rövid idő alatt megtérült a társaságnak, hiszen egy korábban bérelt gépet váltott ki.

Szót arról is, hogy a későbbiekben helyezik üzembe a projekt részeként kialakított konténerkövető informatikai rendszert, amely egyszerre optimalizálja a rakodási tevékenységet és teszi lehetővé, hogy a megbízó tájékozódjon arról, hol van éppen rakománya. Ehhez az elemhez kapcsolódnak majd további fejlesztések a közeli jövőben – tette hozzá.

Ajánlott videó