Belföld

Halottak napjára lesz közvilágítás a temetőknél Esztergomban

Közvilágítás Esztergom (közvilágítás, esztergom, )
Közvilágítás Esztergom (közvilágítás, esztergom, )

Szakaszosan állítja helyre a közvilágítást az új szolgáltató.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tatabányai törvényszék végzése alapján a felszámolás alatt álló Tivi Kft. nem folytathatja azt a gyakorlatot, hogy az izzók kiszerelésével akadályozza az esztergomi közvilágítás újraindítását.  Az önkormányzat pedig elállt a társasággal kötött koncessziós szerződéstől, mert határidőre nem állították helyre a közvilágítást, és nem tettek eleget tételes elszámolási kötelezettségüknek.

A Tatabányai Törvényszék a csődtörvény többszöri megszegése miatt korábban azonnali hatállyal felmentette azt a felszámoló biztost, aki Esztergom, Esztergom-kertváros elsötétítésére utasítást adott. Tétényi Éva polgármester a héten konzultált az új felszámolóval, valamint a hitelezői választmánnyal és a közvilágítás helyreállítására megállapodott az E.ON csoporttal.

A TIVI Kft. által kiszerelt világítótestek pótlására az önkormányzat korszerű lámpatestek legyártatását kezdte el. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az első darabokat ma szállították le, és november végéig folyamatosan érkeznek a korszerű, ledes technikával működő, energiatakarékos berendezések.

A közvilágítás részleges helyreállítását az új szolgáltató október 30-án, szerdán kezdi meg, a Mindenszentek és a Halottak napjára való tekintettel először a temetők környékén. A teljesen elsötétített utcákban egyelőre egy-egy fényforrást szerelnek be. Ez azt jelenti, hogy a közvilágítás teljes helyreállítása folyamatosan és szakaszosan történik annak érdekében, hogy mindenhová egységesen térjen vissza a szolgáltatás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik