Belföld

Csak a zöldségleves után kezdődhetett a Révész-interjú

Családpolitika, göngyölt hús, 2006-os események, petrezselymes krumpli házi csalamádéval. Révész Máriusz interjút adott a 168 órának.

Révész Máriusz saját otthonában adott interjút a 168 órának és a beszélgetés elején kiderül, hogy miért kellett, ezt egy ebéddel is egybkötni. A képviselőnek ennie kellett a provokatív kérdések előtt, jobb, ha nem éhgyomorra kérdezik.

Új irány a népesedéspolitikában

A miniszterelnök családpolitikai főtanácsadójává vált Révész Máriusz szerint azért esett rá a választás, mert nagycsaládos és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kuratóriumi tagja is egyben. A már Révész által kidolgozott új népesedéspolitikai javaslatról a képviselő elmondta, hogy a rendszerváltás óta eltelt idő legkomplexebb anyagát hozták össze. A feladatra kapott hetvenmilliárd forintot szavazatszerzés szempontjából hasznosabban is fel lehetett volna használni Révész szerint, de a javaslat nem a 2014-es választási évre készült.

A kormány tervei között szerepel, hogy azok a cégek, akik gyesről visszatért anyukát alkalmaznak, 22 ezer forinttal kevesebb költséggel számolhatnak a jövőben, így is megkönnyítve a gyerekvállalást. Arra a kérdésre, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy eredmények láthatóvá váljanak, Révész elmondta, hogy „a népességpolitika nem úgy működik, mint a kakaóautomata, amelybe bedobok kétszáz forintot egyért, négyszázat kettőért. Ez komplex folyamat.” De néhány éven belül öt-tízezer fővel emelkedhet a születések száma a képviselő reményei szerint.

Révész nem foglalkozik olyan botrányokkal, mint például Illés Zoltán durva beszólása Szél Bernadettnek, de az sem az ő dolga, hogy az asszonyverő, vak komondoros Balogh Józseffel foglalkozzon. „Én nem ezekkel, hanem az anyag elkészítésével foglalkozom” – véli a családpolitikai főtanácsadó.

Nem 2006-ról akar emlékezetes maradni

A 2006-os őszi zavargások során, a fején megsérült képviselő szerint a mai napig megállítják azzal, hogy meggyógyult-e, ez azonban kezdi egy kicsit zavarni. „Jobban szeretném, ha nem a fejbe verésem miatt emlékeznének rám” – teszi hozzá. Az őt megverő két rendőr iránt azonban ma már nem érez haragot, lezártnak tekinti az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik