Belföld

A rendőrök is készülnek mindenszentekre

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 10. 29. 15:00

A tolvajok különösen kedvelik a halottak napját.

Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a szokásosnál többen utaznak hozzátartozóik sírjához. A temetők környékén ezért jelentősen megnövekszik a forgalom, ami nagyobb türelmet és elővigyázatosságot követel a közlekedőktől. A rendőrök városőrökkel és polgárőrökkel segítik a közlekedést, és a temetők biztonságát.

A hosszú hétvégén a főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon fokozott járőrözéssel kell számolni. Az egyenruhások elsődleges feladata a biztonságos és balesetmentes közlekedés segítése, ezért kérik, hogy a forgalmat irányító rendőrök utasításait tartsák be. A sofőrök fokozott óvatossággal közelítsék meg a temetőket, legyenek figyelemmel az ideiglenes forgalmi rendre, vezessenek lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot és legyenek tekintettel a megnövekedett gyalogosforgalomra.

Fontos, hogy az autóban látható helyen értéket ne hagyjanak, az összes ablakot húzzák fel, az ajtókat pedig zárják be. A temetőkben is legyenek körültekintőek, óvatosak, értékeket és a táskákat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, mert ez könnyen szemet szúrhat a tolvajoknak.

A rendőrök azt tanácsolják, hogy a tömegközlekedési eszközökön is legyünk elővigyázatosak, ugyanis a zsúfolt buszok, villamosok kedvelt területei a tolvajoknak. Ha valaki mégis áldozattá válna, haladéktalanul jelezze a 112-es ingyenesen hívható segélyszámon. A temetők környékén bizalommal fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítő egyenruhásokhoz, akik a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekben is segítséget nyújtanak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.