Belföld

A rendőrök is készülnek mindenszentekre

A tolvajok különösen kedvelik a halottak napját.

Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a szokásosnál többen utaznak hozzátartozóik sírjához. A temetők környékén ezért jelentősen megnövekszik a forgalom, ami nagyobb türelmet és elővigyázatosságot követel a közlekedőktől. A rendőrök városőrökkel és polgárőrökkel segítik a közlekedést, és a temetők biztonságát.

A hosszú hétvégén a főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon fokozott járőrözéssel kell számolni. Az egyenruhások elsődleges feladata a biztonságos és balesetmentes közlekedés segítése, ezért kérik, hogy a forgalmat irányító rendőrök utasításait tartsák be. A sofőrök fokozott óvatossággal közelítsék meg a temetőket, legyenek figyelemmel az ideiglenes forgalmi rendre, vezessenek lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot és legyenek tekintettel a megnövekedett gyalogosforgalomra.

Fontos, hogy az autóban látható helyen értéket ne hagyjanak, az összes ablakot húzzák fel, az ajtókat pedig zárják be. A temetőkben is legyenek körültekintőek, óvatosak, értékeket és a táskákat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, mert ez könnyen szemet szúrhat a tolvajoknak.

A rendőrök azt tanácsolják, hogy a tömegközlekedési eszközökön is legyünk elővigyázatosak, ugyanis a zsúfolt buszok, villamosok kedvelt területei a tolvajoknak. Ha valaki mégis áldozattá válna, haladéktalanul jelezze a 112-es ingyenesen hívható segélyszámon. A temetők környékén bizalommal fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítő egyenruhásokhoz, akik a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekben is segítséget nyújtanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik