Belföld

Politikusok jönnek a Portik-bizottságba

portik-laborc (mile, portik-laborc, lmp, nemzetbiztonsági bizottság, )
portik-laborc (mile, portik-laborc, lmp, nemzetbiztonsági bizottság, )

A Portik Tamás, olajszőkítésről ismert vállalkozó és Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatójának találkozóit vizsgáló albizottságba körülbelül még tíz személyt idéznének be – tudta meg a Magyar Hírlap.

Az ügyben illetékes bírótól hivatalosan is megkapták az engedélyt, amely lehetővé teszi Portik Tamás beidézését is. Ennek technikai részleteit azonban még tisztázni kell – mondta el Mile Lajos, a bizottság LMP-s elnöke a Magyar Hírlapnak.

Az újság hétfői száma ismerteti: Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatójának és Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatójának találkozóit vizsgáló albizottság május közepén kezdte meg munkáját, miután az Alkotmányvédelmi Hivatal feloldotta a megbeszélésről készült hangfelvételek titkosságát. A bizottság eddig zárt üléseken a titkosszolgálatok munkatársait kérdezte, de ezt október közepén befejezték.

Korábban Kocsis Máté, az albizottság fideszes tagja azt mondta, javaslatot fog tenni arra, hogy az akkori politikai felelősöket – köztük Szilvásy György korábbi titokminisztert, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnököt és utódját, Bajnai Gordont is – hallgassák meg – emlékeztet a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik