Belföld

Óvatosan a gyertyákkal, mécsesekkel

A halottak napi tűzesetek veszélyeire figyelmeztetnek.

Mindenszentek közeledtével sokan keresik fel a temetőket, sírkerteket, hogy gyertya gyújtásával emlékezzenek meg elhunyt hozzátartozóikról, de vannak olyanok is, akik a családtag emlékére otthon gyújtanak gyertyát, vagy mécsest. A biztonságra azonban mindenütt nagyon kell figyelni.

kép: Northfoto

A gyertyákat és mécseseket úgy kell elheylezni, hogy azok lángja ne érhessen el gyúlékony anyagot, amely a tűz továbbterjedéséhez vezethet. Lényeges, hogy a gyertyákat nem éghető anyagra állítsuk, és figyeljünk arra is, hogy azok ne borulhassanak fel, hiszen ha a láng a koszorúk, vagy virágcsokrok éghető díszítéseit elérheti, ez könnyen akár nagyobb tüzet okozhat. -közölte a Szeged24-el Arany-Tóth Attila, a tűzoltóság szóvivője.

Akik otthon gyújtanak gyertyát, vagy mécsest, lényeges, hogy ezt csak biztonságos környezetben, éghető anyagoktól távol tegyék. A lakásban soha nem szabad magára hagyni az égő gyertyát, hiszen a felügyelet nélkül hagyott láng okozta tűz nagyon gyorsan képes a lakásban tovább terjedni.Fontos, hog a gyerekek is tisztában legyenek az ilyenkor fokozott tűzveszéllyel.

A korábbi években a Csongrád megyében több olyan tűzeset is volt, amelyet az otthon meggyújtott mécses, vagy gyertya lángja okozott, ezért fontos, hogy az emlékezés óráiban sem feledkezzünk meg a biztonságról!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik