Belföld

Hosszabb lesz a nyitva tartás a temetőkben

Mindenszentek és Halottak napja hétvégéjén idén is meghosszabbított nyitva tartással és egy új szolgáltatással állnak a látogatók rendelkezésére a győri köztemetők.

halottak-napja-gyor(2)(650x433).jpg (halottak napja győr)

Ünnepi információk

A felkészülés jegyében telnek a napok a megyeszékhely köztemetőit üzemeltető Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.- nél. A társaság munkatársai a köztemetőkben gyűjtik, majd elszállítják a lehullott falevelet, az aszfaltozott utakat takarítják. A szebb, esztétikusabb környezet megteremtése érdekében megtörtént az őszi virágosítás, a szükséges karbantartás, a szakemberek folyamatosan ellenőrzik a kutak állapotát, a szükséges javításokat elvégzik. A győri köztemetőkben fagymentes idő esetén a vízvételi lehetőség biztosított.

2013. november 1-e és 3-a között a temetők 7 órától 20 óráig lesznek nyitva. Az ünnep alatt a Nádorvárosi Köztemetőben és a Szabadi úti Új Köztemetőben: 7 órától 10 óráig engedélyezett a gépkocsik behajtása a behajtási engedéllyel rendelkezők számára. A távolból érkezőknek fontos, hogy ezen a pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 16 óra között egyebek mellett a helyszínen sírhelyügyeket is tudnak intézni.

A kegyeleti ünnepek alatt a rendőrség és a polgárőrség fokozott jelenléttel erősíti a temetők és környékük biztonságát, illetve segítik a járművek közlekedését.

Fontos, hogy a temetőkbe látogatók értéket – pl.: táskát, kulcscsomót, mobiltelefont – még rövid időre se hagyjanak a sírokon, a kutak mellett, illetve a parkoló autókban.

Elektromos kisautó a Nádorvárosi temetőben

A mozgásukban korlátozott és idős látogatók kiszolgálása érdekében november 1-e és 3-a között naponta 11 órától 15 óráig egy hat személyes, elektromos kisautó könnyíti meg a bejárattól távolabb lévő sírok megközelítését a Nádorvárosi temetőben. A főbejárat melletti ravatalozó előtti térről induló kocsi folyamatosan, körjárat szerűen közlekedik a temetőn belüli főbb utakon, a rászorulók az igényeik szerint szállhatnak arra le és fel.

halottak-napja-gyor(650x433).jpg (halottak napja győr)

Felújítási munkák a temetőkben

A kegyeleti ünnepeket megelőző sajtótájékoztatón dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere adott áttekintést a temetőkben végzett felújítási munkákról. A városvezető elmondta: a nádorvárosi temetőben megtörtént a főbejárt melletti kerítésszakasz kijavítása, a portaépület hőszigetelése, fűtési rendszerének átalakítása, ablakcseréje, tetőcsere, a szerszámtároló és a régi bejárat melletti vizesblokk külső-belső felújítása, a régi ravatalozó új tetőfedést kapott. A Malomsori köztemetőben új vizesblokkot alakítottak ki, a Révfalusiban a gondnoki épület vízszigetelését oldották meg az épületet kifestették. A Szabadi úti temető bejáratánál a kerítésen fedőköveket helyeztek el a csapadékvíz elvezetésére, a fagyási károk és a további állagromlás megállítása érdekében. A Templom útiban a gondnoki épület tetőcseréjére az Újvárosiban ugyancsak a gondnoki épület külső hőszigetelésére, vakolására, részleges belső felújítására, a tetőhéjazat cseréjére, az ügyfélfogadóban padlócserére került sor. A Koroncó úti temetőben a területbővítéssel párhuzamosan a kerítést is meghosszabbították, előtető helyeztek a ravatalozó elé, murvás utakat építettek, megtörtént a ravatalozó épület felújítása, a vizesblokk korszerűsítése.

Ajánlott videó mutasd mind

Puzsér tombol

Nem hiszi el, hogy azért, mert egy győri polgármester kurvázott és kokainozott megbukott egy rakat budapesti polgármester, miközben Borkait

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.