Belföld

Hasít a Hankook Tire

hankook-gyar(1)(960x640).jpg (hankook)
hankook-gyar(1)(960x640).jpg (hankook)

A közelmúltban aláírt globális prémium autómárkákkal kötött első gyári beszállítói megállapodások hozzájárultak a cég növekedéséhez.

Erős harmadik negyedéves eredmény ért el a Hankook Tire. A vállalat globális árbevétele 1,22 milliárd euró volt, üzemi eredménye pedig 165,9 millió eurót ért el – olvasható a vállalatnak az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A Hankook Tire, a világ egyik vezető abroncsgyártója a 2013-as harmadik negyedéves beszámoló szerint a globális recesszió ellenére is stabil növekedést ért el az árbevétel terén. A negyedéves árbevétel 0,8 százalékos éves szintű emelkedést mutat az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az üzemi eredmény 9,9 százalékos éves növekedéssel ennél is jobban alakult.

A Hankook Tire harmadik negyedévi pénzügyi teljesítménye elsősorban a folyamatos bővítésnek köszönhető az első gyári beszállítói üzletágban (OE). A vállalat a közelmúltban több első gyári beszállítói megállapodást jelentett be globális prémium autógyártókkal, többek között a Mercedes-Benz vezető modelljeire, az új S- és E-osztályra, a BMW 5-szériára, valamint a legkeresettebb japán autómárkák közül a Toyotára, a Nissanra és a Hondára vonatkozóan.

Az első gyári beszállítói üzletág bővülése erős növekedést eredményezett az OE eladásokban a stratégiai piacokon.

Folytatják a beruházásokat

Kínában 8,3 százalékos, Európában 6 százalékos éves növekedésről számol be a vállalat. “Egyre bővülő OE portfóliónknak kulcsszerepe volt az erős harmadik negyedéves üzleti teljesítményünkben” – nyilatkozta Szuh Szeung Hva, a Hankook Tire elnök-vezérigazgatója.

A vezérigazgató szerint új gyárat építenek Indonéziában és az Egyesült Államokban, valamint már dolgoznak egy új kutatási és fejlesztési központon Dél-Koreában. Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: a Hankook Tire tovább folytatja beruházásait és ezzel erősebb alapot képez a növekedéshez, így biztosítva, hogy vezető globális abroncsgyártóvá váljon.

A Hankook Magyarországon

A Dunaújváros melletti Rácalmáson 2007 júniusában kezdte meg működését a Hankook magyarországi gyára. A cég jelenleg már több mint 2000 alkalmazottat foglalkoztat és évente 12 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, terepjárók (SUV-ok) és könnyű tehergépkocsik számára. A jelenleg folyamatban lévő harmadik beruházási ütem 2014-2015-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása 17 millió gumiabroncsra nő majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik