Belföld

Mikorra tűzik ki a választásokat?

választások (választások)
választások (választások)

Sok időpontból nem lehet válogatni a szakértők szerint. A kisebb pártoknak néhány hét is sokat számíthat.

Először Orbán Viktor utalt arra, még október elején, hogy mikor lehet a következő parlamenti választás Magyarországon. Akkor a miniszterelnök azt mondta, „hét hónappal vagyunk a választások előtt”. Az ellenzék már akkor zúgolódott, hogy ugyan honnan tud a miniszterelnök egy olyan köztársasági elnöki döntésről, amelyet Áder János jó eséllyel még meg sem hozott.

Most azonban még pontosabb dátumhoz jutottunk. A KDNP-s Seszták Miklós pénteken a parlamentben 2014. április 6-át jelölte meg időpontként. A képviselő később pontosított, és azt mondta, csupán vélelmezte a dátumot.

László Róbert választási szakértő szerint olyan sok időpontból nem lehet válogatni. Szóval, ha a Fidesz elnöke, és a KDNP képviselője is csak tippelt, jó esélyük van nyerni.

Boros Tamás politológus azt mondja: olyan még nem volt Magyarországon, hogy egy választás azon múlott volna, melyik vasárnap tartották. Legalábbis, ami a két nagy pártot, a Fideszt és az MSZP-t illeti. A kisebbeknek, amelyekből most jó sok van, azonban számíthat akár néhány hét is.

 

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik