Belföld

Félmilliárdos SZDSZ-es tartozást követelnek Bajnain

fidelitas csekk bajnainak és az szdsz-nek (fidelitas, bajnai gordon, szdsz)
fidelitas csekk bajnainak és az szdsz-nek (fidelitas, bajnai gordon, szdsz)

A Fidelitas arra szólította fel az egykori SZDSZ-eseket és a "velük szövetkező" Bajnai Gordont, hogy fizessék vissza a liberális párt 500 millió forintos tartozását.

Falusi Vajk, a Fidelitas alelnöke vasárnap egy félmilliárd forintos tartozásról kiállított nagyméretű csekket vitt a Haza és Haladás egyesület óbudai székhelyéhez és arról beszélt: ha Bajnai Gordonék befogadják a “politikai emésztőgödörből szépen lassan visszakapaszkodó volt SZDSZ-es politikusokat”, akkor itt az ideje, hogy rendezzék azt a tartozást is, amit az SZDSZ hagyott hátra a magyar adófizetőknek. Kifejtette: már 500 millióra rúg az az összeg, amit a szabad demokraták nem fizettek vissza a hitelező Magyar Fejlesztési Banknak (MFB).

A Fidelitas alelnöke úgy vélte: az SZDSZ-esek “ma ismét észosztással és folyamatos politikai hazugsággal próbálnak politikai tőkét szerezni”, de elfelejtik, hogy “húszéves károkozásuk miatt egyszer már a szemétdombra juttatta őket a választók akarata”.

Október 23-a óta újra téma az SZDSZ

Falusi Vajk kijelentette: a Fidelitas felszólítja “az SZDSZ árváit, a liberális gittegyletek jelenlegi vezetőit, valamint a velük szövetkezett Bajnai Gordont, hogy ne hárítsák át a felnövekvő nemzedékre a politikai felelőtlenségük pénzügyi terheit”. Hozzátette, hogy Fodor Gábor, Kuncze Gábor, Kóka János és Bajnai Gordon már elég terhet róttak a családokra, ezért azt kérik, hogy az SZDSZ adósságát “ugyanolyan fegyelmezetten fizessék vissza, ahogy a magyar emberek éveken át fizették az ő politikai ámokfutásuknak az árát”.

Korábban Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója is az irodavásárlásra felvett hitel visszafizetésére szólította fel az SZDSZ egykori vezetőit, különben törvény hoznak erről is.

Üres sületlenség

A Fidelitas inkább foglalkozzon az ország problémáival – reagált az Együtt-PM a Fidesz ifjúsági társszervezete alelnökének vasárnapi nyilatkozatára. Az Együtt-PM az MTI-hez eljuttatott válaszában azt írta: gratulálnak Falusi Vajk teljesítményéhez, “az üres ház előtt elmondott üres sületlenségekhez”.

A Fidelitas-alelnök mondandójának tartalmi részét a Bajnai Gordon vezette szövetség nem kívánta minősíteni, ehelyett azt ajánlotta: “a Fidelitasnál foglalkozzanak inkább az ország problémáival, munkálkodjanak például a külföldre menekült fiatalok visszahívásán”.

Hogy jön ez ki?

Félmilliárd forintos tartozást hagyhat maga után a megszűnő SZDSZ, derült ki a nyáron. Ennek nagy része egy jelzáloghitel, amit ingatlan vásárlásra vett fel a párt még Fodor Gábor elnöksége idején. Ha jogutód nélkül szűnik meg egy párt, az adósságát az államon keresztül végül is az adófizetők egyenlíthetik ki. Részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik