Belföld

Eddig marad az októberi nyár

oszi-napsutes(960x640)(4).jpg (ősz, )
oszi-napsutes(960x640)(4).jpg (ősz, )

Jövő hét közepéig élvezhetjük az évszakhoz képest melegebb, enyhe időt.

Vasárnap is marad a kellemes hőmérsékletű, főként északon fátyolfelhős, de jobbára napos őszi idő. Helyenként csak lassan oszlanak fel a hajnali pára-és ködfolto.. Élénk, délnyugaton erős lehet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 6-12, délután maximum 19-25 fok várható.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, de csak nyugaton, délnyugaton alakulhat ki délelőtt néhol kisebb eső. Ismét többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a déli szél, a legtöbb helyen 20 fok felett alakul a maximumhőmérséklet.

Kedden egy hidegfront már elérheti hazánk északnyugati tájait, így megnövekszik a felhőzet, és főként errefelé kisebb eső, zápor is kialakulhat. Az ország déli, délkeleti részén még marad a jobbára napos, meleg idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Szerdán megerősödik az északnyugati szél, átmenetileg több lesz a felhő felettünk és elszórtan eső, zápor is kialakulhat, majd csütörtökön ismét a napsütésé lesz a főszerep és mérséklődik a légmozgás. Ennek ellenére több fokkal visszaesik a hőmérséklet, csak 10-15 fokra kúszik fel  a hőmérő higanyszála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik