Belföld

Lázár: ígéretek és javaslatok Földeáknak

Leendő, új szavazókörzetében, Földeákon tartott fórumot Lázár János, ezúttal mint a fejlesztési pénzek kormánybiztosa.

Jövőre innen is szavazatokat vár

Kedves, humoros és finoman tapogatózó bemutatkozással kezdte Lázár János földeáki fórumát, aki már régen járt hivatalos minősítésében a településen. A 2014-es választásokkal azonban dél-kelet Csongrád megye, így a Vásárhelytől alig 20 kilométerre fekvő 3200 lelket számláló település is választókörzete lesz. Jelenleg Vásárhely, Mindszent, Székkutas és Mártély országgyűlési képviselője.

A fórum előtt találkozott Vass Imre polgármesterrel, aki 19 éve vezeti a falut. Az adósságkonszolidációról elmondta, nem sok hitele volt Földeáknak, de ez azt is jelenti, kevesebb fejlesztést indítottak az utóbbi időben.

Amiről Lázár nem tud, arról már csak Orbán

Beszéde elején munkájáról, valamint az ország unióhoz fűződő kapcsolatáról is beszélt. A 2007-13-as ciklusban a uniótól érkező 8200 milliárd után 2020-ig újabb 7000 milliárd érkezik az országba, ezt a lehető legjobban kell majd felhasználni. Gazdasági érdekünk így az unióhoz való kötödést kívánja. Kiemelte, nagy rálátása van mindenre az országban és a politikában, sőt azt is hozzátette, amiről ő nem tud, arról már csak Orbán Viktornak vannak információi.

Földeák lehetőségei

A faluban félidőben tart a csatornázás kivitelezése, a gerinchálózatot már lefektették, ezért sok helyen csatatérre emlékeztet a falu. Az államtitkár kiemelte, a Makó és térsége településeink csatornázását külön 1 milliárddal támogatta a kormány, hogy az utak megfelelő helyreállítását is el tudják végezni.

Már most javaslatokat is megfogalmazott a település további életével kapcsolatban, ezekben pedig támogatásáról biztosította a polgármestert. Földeák jövőjét egyrészt a fiatalokban, a gyerekben látja, ezért szükség van az iskola, óvoda, felújítására, tornacsarnok és játszótér létesítésére.

A falu jó helyen van, Vásárhely és Makó között, 6 kilométerre az autópályától, így még Szeged is elérhető negyedóra alatt. Elárulta, támogatja a Földeák – Hódmezővásárhely közötti, valamint az Óföldeák és Maroslele közötti összekötő út felújítását. Lényegében már az egyeztetések is megkezdődtek ennek érdekében.

Szakállban nincs ebéd

Most is beszélt a rezsicsökkentésről, a bankok és multik megadóztatásáról, illetve a devizahitelesek megsegítéséről. Itt egy újabb adalékot tudhattunk meg időszakonként megjelenő szakálláról. Kijelentette mindenki biztos lehet abban, soha nem áll a bankok pártjára, már csak azért sem mert  édesanyja, akkor nem adna neki ebédet, mint ahogy akkor sem, ha szakállal érkezik hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik