Belföld

Kunczét kirúgták a Klubrádiótól

kuncze (kuncze)
kuncze (kuncze)

A Klubrádió közölte az SZDSZ korábbi elnökével, október 23-i fellépésének ténye összeférhetetlen a rádióval, ezért távoznia kell.

A Facebookra rakta ki a Klubrádió azt a közleményt, amiben megválnak a műsorvezetőtől.

„Kuncze Gábor az október 23-i ünnepen a média színpadáról átlépett a politika színpadára. Látványos sikerére a Klubrádió minden hallgatója és munkatársa büszke lehet. A kampányhoz közeledve a médiumokra még szigorúbb szakmai és etikai szabályok vonatkoznak, mint máskor. A Klubrádióban a műsorvezetők nem résztvevői, hanem közvetítői a politikai versenynek. Másokkal ellentétben mi komolyan vesszük az etikai normákat, ennek is köszönhetően tekintik oly sokan rádiónkat A közszolgálati adónak. Kuncze Gábornak sokat köszönhet a Klubrádió, nemcsak szellemes és felkészült munkatársat ismerhettünk meg a személyében, hanem rendkívül fegyelmezettet is. Politikusi fellépésének a ténye és nem a minősége összeférhetetlen a rádiós státusszal, ezért ezen a téren szüneteltetjük a közös munkát. Szurkolunk neki, de visszavárjuk” – írja a rádió.

Kuncze Gábor október 23-án többek között Gyurcsány Ferenccel, Bokros Lajossal, Mesterházy Attilával és Bajnai Gordonnal állt egy színpadon.

Ungár Klára szerint, akivel szintén együtt lépett fel az ünnepségen Kuncze, mindez rendben van, a Rádió lépése a hatalmi ágak szétválasztását jelenti, “szerintem, ez rendben van. már ha tényleg vissza akarunk térni a demokráciához”- írta a Facebookon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik