Belföld

Az MSZP átvett, de nem rendelt kamuvideót

Király György szocialista sportbizottsági alelnök átvette az állítólagos bajai szavazatvásárlást bizonyító videót, de állítja, nem ő rendelte meg.

Nem rendeltem semmiféle videót, azt nekem K. Attila mutatta meg – nyilatkozta a Blikknek Király György, aki a felvétel egyik készítője szerint mint „oktatófilmet” rendelte meg a felvételt. K. Attila vallomása szerint megyei sporttagozatos vezetőket akartak vele felkészíteni arra, hogyan vásárolna szavazatokat a Fidesz.

A politikus nem tudja azt sem, kik készítették a videót, sem a videón szereplő személyeket nem ismeri, és nem is jártak nála – mondta arra a felvetésre, hogy a rendőrségi vallomások szerint tárgyalt is a hat készítő közül hárommal. K. Attila azt vallotta, a három készítőt Király IX. kerületi irodájába vitte fel.

Király szerint K. Attila tévedett, „emlékeiben összekeveredtek az események. Úgy tudom azonban, azt, hogy én bármikor videót rendeltem volna az ő jelenlétében – mint ahogy az egyes vallomásokban szerepel –, nemhogy nem mondta, hanem kifejezetten cáfolta”. “K. Attila megmutatta nekem a videót, ami rossz minőségű volt, de úgy tűnt, mintha bűncselekmény történne rajta. Mivel nekem nem volt módom megítélni sem az eredetiségét, sem a rajta látszó cselekmények minősítését, ezért vittük el, hogy ott is nézzék meg, és döntsék el, hogy mit kell vele csinálni.”

Ide kattintva elolvashatja a teljes interjút a Blikken és kiderül, hogy az MSZP-s politikus szerint mi lehetett a készítők célja a felvétellel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik