Belföld

Apátfalvi gázolás: bírságtól a gyilkosságig

A rendőrök is elveszítették a fejüket? A tragédia idején, a helyszínen tartózkodó rendőrök vallomásából kiderült, ha másodpercekre is, de ők is elveszítették a józan ítélőképességüket. A Szegedi Törvényszéken az ügyben szereplő rendőröket hallgatták meg.

A motoros járőr, a traffipaxos, a transzporterben ülő rendőrök

Nagylak felől érkezett a hummer-konvoj, amikor az utolsó gépkocsi, minthogy lemaradt a többiektől, gyorsított, átlépve ezzel a sebességhatárt. A traffipaxos autóban ülő rendőr ezt jelezte motoros járőröknek, akik jelzéseket adva felvezették a gyorshajtó hummert a transzporterhez, ahol a bírság összegét kártyával befizethették volna. Az osztrák férfi, nem a későbbi vádlott, a postán kívánta befizetni apénzt, így onnan elhajtott társaival, akikkel később visszamentek a traffipaxhoz, ellenőrizni a gyorshajtást bizonyító felvételt. Ezt követően a traffipaxos civil autó a következő állomására hajtott, amikor összetalálkozott az úton a konvojjal, amelynek egyik tagja le akarta szorítani az útról. A sofőr ezt jelezte a járőröknek, majd beállt a leszorítósdit játszó hummer mögé. Ekkor érte őket utol a két motoros járőr, akik közül a később elgázolt járőr először a hummer mögött haladt, míg társa a vádlott autója mellett haladt, annak értésére akarta hozni, hogy álljon félre. A hummer sofőrje kiöltötte a nyelvét a rendőrre, majd bemutatott neki. Eddig egyértelmű a történet.

Amikor mindenki elveszítette a fejét: 11 golyót lőttek ki

A traffipaxos autót vezető rendőr nem tudta megmondani a bíróság előtt, miután már négy golyót beleeresztett a hummer jobb hátsó kerekébe, mikor lőtte ki a tárból hiányzó két golyót. Arról beszélt, hogy nem látta azt a motorost, aki a hummer mellett haladt, s akit szintén leszorított a vádlott. Később konstatálta, hogy épségben van a leszorított járőr, és azt is látta, hogy Kenéz Imre elhajt a másik motoros és a vádlott között, majd elé vág a terepjárónak. Kenéz társa eközben a hummer vezetőjét akarta az autóból kiszedni, belelőtt négyszer az ajtóba, majd gázsprayt fújt be az ajtón – vallomása szerint – úgy, hogy a vádlott arcát az nem érhette. A vádlott – a rendőrtanúk szerint- késekkel védekezett, ekkor lőtte lábon újabb golyókkal a motoros járőr. A vádlott visszaült az autójába, majd áthajtott Kenéz Imrén. A kések, a gázspray használatának tekintetében egyikőjük sem tudott határozott képet festeni.

Az életükért küzdöttek

Kenéz Imre halott, társa augusztusban leszerelt, a helyszínen levő harmadik társuk is – saját bevallása szerint – rossz idegállapotban van. Mindketten állítják, a legjobb tudásuk szerint cselekedtek. Életükben először használták szolgálati fegyverüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik