Belföld

A Fidesz nem árul Orbánt

Orbán (Orbán)
Orbán (Orbán)

A Fidesz-termékek Boltja nem árusít olyan pólót, amelyen a pártelnök-miniszterelnök szerepel. Igény pedig lenne rá.

A „Szeretünk Viktor” transzparens már megszokott része a békemenetes folklórnak, de a póló, amin Orbán Viktor fotójához az „Élő isten” felirat társult jóval több egy új színnél a demonstrációs divatban. Ez tekinthető ugyanis az első tárgyi bizonyítéknak a létező orbánizmusra, amit korábban egy vallástörténész igazi hungarikumként írt körül. Jakab Attila a Le Monde Diplomatique magyar kiadásában ezzel magyarázta, hogy szinte lehetetlen mindennemű racionális párbeszéd, nincs érdemi tudományos, szakmai közélet, viszont nagy a fogékonyság a kirekesztésre, a címkézésre, a gyűlöletre és a lejáratásra. „Itt nem irányzatok, hanem hitrendszerek feszülnek egymásnak”.

Szent István, sámánok, orbánizmus  

Jakab Attila szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszere „saját ideológiai ürességét, gátlástalan anyagi és hatalomszerzési törekvéseit egy teljes mértékben eszköziesített és nemzetiesített kereszténységgel igyekszik elkendőzni. Ebbe Szent Istvántól a sámánokig és a Turulba való beleszületésig gyakorlatilag minden belefér. Mert az Orbán-rezsim nemzeti-keresztény kurzusában valójában nincsen kereszténység, és már nincsenek keresztények sem, ahogy azt Balog Zoltán református lelkész személyes példája beszédesen érzékelteti. Ebben a kurzusban az imádat tárgya maga Orbán Viktor, aki minden hatalom forrása”.

Megnéztük, a Fidesz-termékek Boltjában (sörnyitó, kulcstartó, táska mellett) többféle póló is kapható (2500 forintért), de olyan, amelyen a pártelnök-miniszterelnök fotója lenne nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik