Belföld

Szerdán megdőlt a szegedi melegrekord

Napos-ido-Szegeden(960x640).jpg (Napos idő Szegeden)
Napos-ido-Szegeden(960x640).jpg (Napos idő Szegeden)

Eddig 2005-ben mérték a legmagasabb napi értéket a nemzeti ünnep napján. Az idei október 23-án azonban 25,1 fokkal új csúcs született.

A nyolc évvel ezelőtti csúcshőmérséklet alig volt alacsonyabb az ideinél, akkor ugyanis 24,9 fokot mértek. Megdől az országos melegrekord is, Baja-Csávolyon ugyanis 27,3 fokot mértek. Eddig október 23-án regisztrált legmagasabb értéket 1971-ben Lentiben és Szentgotthárdon mérték, az 26,7 fok volt.

Nem fogunk fázni a hét hátralévő részében sem, ugynis vasárnapig 20 fok felett marad a napi legmagasabb érték. Csütörtökön nyugaton, északnyugaton erősen, máshol változóan felhős lesz az ég. Az északnyugati tájakon elszórtan, másol néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Pénteken reggel párás lesz a levegő. Napközben napos, fátyolfelhős időre számíthatunk, eső nem lesz. 21 fok körüli maximumokat mérhetünk.

Szombaton és vasárnap erősödik a reggeli órákban a ködhajlam. Változatos időjárás várható: néhol tartósabban megmaradhat a hajnali pára, illetve köd, illetve lesznek olyan tájak ahol már reggel szikrázóan napos idő alakul ki. Nem várható lényeges változás a hőmérsékletben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik