Belföld

Marad a nyár az őszben

oszi-taj(960x640)(1).jpg (ősz, )
oszi-taj(960x640)(1).jpg (ősz, )

Már a 25 fokot ostromolja a hőmérséklet, csak kevés eső várható. Péntekre azonban sűrű köd nehezíti majd a délnyugaton közlekedők életét.

Csütörtökön nyugaton és északon növekszik meg erősebben a felhőzet, itt kevesebb napsütés várható,néhol akár kisebb zápor is kialakulhat. Az Alföldön ugyanakkor a nap nagy részében az időnként kissé vastagabb fátyolfelhőzet mellett továbbra is többórás napsütés várható csapadék nélkül – írja a met.hu.

A déli, délnyugati szél már csak helyenként élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható, az ország nagyobb részén a 20 fok feletti maximum lesz a jellemző. Késő este 13, 18 fok közé hűl a levegő.

Péntek reggelre mindenütt felszakadozik a felhőzet, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak északnyugaton élénkül meg a déli szél. Éjszaka néhol köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre három délnyugati megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést a sűrű és tartós köd miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik