Belföld

Jön a nagy tévéleállás

digitalis-atallas(960x640)(1).jpg (digitális átállás, set top box, )
digitalis-atallas(960x640)(1).jpg (digitális átállás, set top box, )

Egy hét múlva az egész országban megszűnik az analóg földfelszíni tévéadás.

Ön melyik tévéadót, csatornát állítaná le?

Október 31-én az egész országban lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadást. A rászorulók azonban még november 30-áig igényelhetnek támogatást a digitális vételhez. Ezt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Zsuppán Attila immár sokadszor hívta fel a figyelmet arra, hogy a digitális vételhez az arra alkalmas antenna mellett egy jelátalakító készülékre (set-top-boxra) is kell. A hatóság ezeket ingyen beszereli a szociálisan rászorulóknak, de kérésre az  előfizetési díjhoz is ad támogatást, és azokat is ellátja a szükséges vételi eszközökkel, akiknek a lakóhelyén földfelszíni adás nem fogható.

Az ehhez szükséges formanyomtatvány elérhető a digitalisatallas.hu oldalon vagy igényelhető a (06-80) 38-39-40-es, ingyenes telefonszámon. Az átállás érintettjeinek képernyőjén már megjelent a telefonszám és a képernyő alján továbbra is fut az átállás időpontjára és a teendőkre figyelmeztető üzenet. Ezt azok látják, akik csak a hagyományos, analóg adásokat fogják, vagyis csak az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait látják előfizetési díj nélkül, szoba- vagy tetőantennával.

A hatóság munkatársai eddig 130 ezer háztartásban szerelték be a vételi eszközt, előzőleg pedig 475 ezret látogattak meg, hogy felmérjék az igényeket – fűzte hozzá Zsuppán Attila.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik