Belföld

Miért trollkodták be Bajnait Orbán pr-videójába?

bajnai (bajnai)
bajnai (bajnai)

Valószínűleg nem véletlenül, ha az m1 "adta kölcsön" a nyersanyagot hozzá, mindenesetre a kérdés megválaszolását önökre bíznánk.

Említésre méltó videót töltöttek fel a miniszterelnök Facebook-oldalára a felújított Zeneakadémia keddi átadásáról. A nagyrészt házivideós által készített anyag legelején még semmi különös nem történik: a mosolygó Orbán Viktornak megmutatják az elkészült épület homlokzatát, majd az látható, amint a kormányfő elvágja az átadást jelképező nemzeti színű szalagot.

Ezután viszont – szinte észrevétlenül – egy olyan részbe úszik át a kép, amelyet az m1 műsorából ollóztak össze. Önmagában ez még nem lenne szembetűnő, hiszen semmi kétségünk afelől, hogy a köztévé szíves-örömest szolgáltatta a miniszterelnök pr-osainak rendelkezésére a felvételeket. Azonban az már igenis kirívó, hogy a snitt közepén egyszer csak a feszengő Bajnai Gordon bukkan fel több ex-kormányfő társaságában.

Mi nem bocsátkoznánk találgatásokba, hogy milyen célból szerepel egyik legfőbb politikai ellenlábasa Orbán Viktor pr-videójában, ám a köztévés kölcsönzésből következtetve sejthetjük: valószínűleg nem véletlen, hogy az amúgy kihagyható jelenet bekerült a végleges verzióba.

Ennél is kínzóbb kérdés viszont: ha egy kivételével az összes még élő magyar miniszterelnök megjelent az eseményen, akkor vajon hol a búbánatban maradt Orbánék fő mumusa, Gyurcsány Ferenc?

A szóban forgó videóért ide kattintson, és ha kitartó, egy Kossuth-díjast is felfedezhet a végén!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik