Belföld

Panaszom a Kaszapon

24.hu
24.hu

2013. 10. 22. 07:55

Olvasónk a lakóközösség nevében kereste meg szerkesztőségünket, a Kaszap utcán tapasztalt problémái miatt.

A probléma

Neve elhallgatását kérő olvasónk arról számolt be, régóta probléma a Kaszap utcai lakosok körében, hogy a lakóházak előtti parkoló fái korhadtak, elhanyagoltak, tetvesek. A levéltetű, ősszel pedig a fák fekete bogyós termése az autókra hullik, rájuk is ragad, rongálva, csúfítva a járművet.

A Emlékpont építésekor a környező részt így a Kaszap utca páratlan oldalát rendbe hozták, a fákat kivágták, helyettük sövényeket ültettek, de csak az Oldalkosár utca kereszteződéséig. Olvasónk panasza szerint az Oldalkosár és a Kőfal közötti szakasszal már nem foglalkoztak.

A lakók már többször jelezték a problémát, de lépés nem történt. Úgy érzik, az évi 7 ezer forintos parkoló bérletek megvásárlása némi jogokat nekik is biztosítana. Az ügyben megkerestük a vásárhelyi önkormányzatot is.

A válasz

Göbl Vilmos sajtóreferens kérdésünkre elmondta: a Kaszap utca páros oldalán, a főút felőli, és a parkoló felöli részen zömében május- illetve hársfák állnak, a szükséges nyeséseket és a beteg fák kivágását a város elvégezte. A páratlan oldalon orgona bokrok kerültek telepítésre, itt valóban érkezett bejelentés a szükséges karbantartási munkálatokra, amit 3 napon belül meg is valósítottak.

Az Oldalkosár utcán Tóth Bálint és Csák Péter közös képviselőkkel bejárták a területet, a közösen meghatározott munkákat ezt követően el is végezték. Az Árpád utca felől is elvégezték a fák nyesését, szintén a lakóközösségek kéréseinek megfelelően.

kaszap (kaszap)

A sajtóreferens hozzátette, az önkormányzat évente több mint 4 millió forintért végez csak permetezéses növényvédelmi munkálatokat, a városban lévő növényzet karbantartása összesen több száz fő bevonásával történik. Ha az érintett problémával megkeresik a hivatalt, biztosan meg tudjuk találni a megfelelő megoldást.  ” Azt azonban szeretném előrebocsátani: nem látjuk indokoltnak, hogy csak azért vágjunk ki fákat, mert azok bogyós termése ősszel lepotyog, ezt nem lehet megakadályozni. Amennyiben a lakók a fák kivágását kezdeményezik, ezt a lakóközösség vezetője jelezze. Sok esetben a lakók között ugyanis nincs egyetértés a növényzetet illetően, ezért a lakóközösségek vezetőit kérjük ilyen esetekben fellépni.” – tette hozzá Göbl Vilmos.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.