Belföld

MSZP: Nem Király György rendelte a bajai videót

mesterházy attila (mesterházy attila)
mesterházy attila (mesterházy attila)

A párt sporttagozatának alelnöke visszautasítja a vele szemben megfogalmazott vádakat - közölte Mesterházy Attila MSZP-elnök kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A pártelnök elmondta: reggel találkozott a párt sporttagozatának alelnökével, akiről az M1 hétfő esti Híradójában az hangzott el, ő rendelte meg a bajai időközi választással kapcsolatban készült videofelvételt.

Mesterházy Attila közölte: Király György ezt cáfolta, neki pedig nincs oka kételkedni szavaiban. A sporttagozat alelnöke erről rendőrségi vallomást is tett – tette hozzá a pártelnök, megjegyezve: nem indítottak etikai eljárást Király György ellen.

A pártelnök megismételte: sem az MSZP-nek, sem egyetlen politikusának nincs köze a videó elkészültéhez.
Mesterházy Attila azt mondta, egyre inkább a Fidesz provokációjának tartja a videofelvételt, mivel az egyedül a kormánypárt érdekeit szolgálja, a Fidesznek kínos ügyekről tereli el a figyelmet.

Hozzátette: megengedhetetlennek tartja az ilyen eszközök használatát, ezért is biztos abban, hogy a szocialisták nem érintettek az ügyben, és az egyetlen helyes megoldást választották, amikor a felvétel kézhezvétele után azonnal a rendőrséghez fordultak.

Király: gyanús volt a videó

Király György kedden közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy a felvétel elkészítéséhez nincs semmi köze, annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre, és a videofelvétel elkészítéséhez a Magyar Szocialista Pártnak sincs semmi köze.

A felvételt nekem október 16-án délután megmutatták. A videót rendkívül gyanúsnak találtam és úgy ítéltem meg, hogy amennyiben igazak az abban elhangzottak, azok bűncselekmény gyanúját vethetik fel – áll Király György közleményében. Hozzátette, hogy a felvétel eredetiségéről nem volt módja meggyőződni. Ezért is vitték a felvételt az MSZP országos központjában dolgozó, büntetőjogi tapasztalattal rendelkező munkatárshoz azzal a céllal, hogy megtegyék a szükséges jogi lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik