Belföld

Padokkal és kutyavécével bővült a Rába-part

A Mihálkovics Tivadar sétányon és a Rába utca melletti töltésen pihenő, sétáló övezetet alakítottak ki Győrben.

Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője 2013. október 21-én a helyszínen elmondta, a Rába mellett, a Rába kettős híd és a Petőfi híd közti Mihálkovics Tivadar sétányon és tovább, a Rába utca mentén a töltésen 15 pad, 10 szemetes edény és két kutya-WC elhelyezésével tették komfortosabbá a Rába-parthoz érkező, sétálni, pihenni vágyó városlakók kikapcsolódását.

Az Újvárosi Településrészi Önkormányzat elnöke hozzátette, a másfél milliós beruházást egyrészt az újvárosi rehabilitációs projekt, másrészt pedig a részönkormányzat finanszírozta. A képviselő kiemelte, a városrehabilitáció munkálatai jól haladnak, a közeli Bercsényi liget pihenő és KRESZ-parkja is hamarosan elkészül, várhatóan november közepén már át is adhatják a lakóknak használatra.

Szeles Szabolcs, a városrész másik önkormányzati képviselője, az Újvárosi Részönkormányzat alelnöke hangsúlyozta, sok olyan megkeresés érkezik a körzetből, amelyek nem a nagyléptékű fejlesztésekkel vannak összefüggésben, hanem apróbb, de az itt élők mindennapjait jobbá tevő beavatkozásokról szólnak.

A mostani sétányfelújítás is hasonló igény nyomán valósult meg. Hozzátette, az újvárosi rehabilitációhoz hasonlóan a kisebb volumenű fejlesztések is azt a célt szolgálják, hogy a városrész visszanyerje régi fényét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik