Belföld

Nyárias: 25 fok a Dunántúlon

Szombathelyen és Sopronban napsütés és igazi kora nyári időjárás tombol.

Hétfőre virradóra több helyen is megdőlt a legalacsonyabb minimumhőmérsékleti rekord, Kaposváron például a leghidegebb órában is 16 Celsius-fokot mértek. A kellemes októberi időjárásról, illetve, hogy meddig tart a nyárias meleg, egy korábbi cikkünkben már olvashatott.

Hétfőn, a kora délutáni órákban pillantottunk az Időkép hőtérképére, melyről igencsak kellemes értékeket olvastunk le. Győrben 20, Sopron környékén 25, Szombathelyen pedig 24 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála. Az idei ősz a szélsőségeké, pár hete ugyanis mínusz 9 fokkal dőlt meg a hidegrekord Zabaron.

(forrás: Időkép)

Kedden több felhőre, északon és keleten kisebb esőre, záporokra számíthatunk. Délután 18-24°C várható, de északon, északkeleten ennél kissé hűvösebb lehet. Reggelre többfelé pára, köd képződhet, viszont enyhe lesz a hajnal.

Szerdán északon, északkeleten lesz még több felhő, máshol már a napsütés fog dominálni. Délen, délnyugaton 25-26°C-ot is mérhetünk a délutáni órákban. Megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a déli-délnyugati szél. További előrejelzés itt olvasható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik