Belföld
1956 (1956, október 23, vörös csillag)

Jelentős forgalomkorlátozásra kell készülni

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 10. 21. 08:56

Kedden délelőtt lezárják az egyik forgalmas csomópontot

A város több pontján lesznek ünnepi megemlékezések az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulóján.

A nemzeti ünnephez kapcsolódó megemlékezés miatt október 22-én, kedden 8.30 órától 10.00 óráig a Budai út – József Attila utca – Deák Ferenc utcai csomópontot teljes szélességben lezárják.

Javasolt kerülő útvonal a Budai úton a városból kifelé haladóknak: a Teleki Blanka Gimnáziumnáljobbra a Prohászka Ottokár utcára, vagy balra a Várkörútra.

Az érintett autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek

A forgalomterelés idején járatok a Gáz utca /helyi járatok esetében: Budai út, Gáz utca/ elnevezésű megállóhelyet nem érintik, ezért a városközpont felöl érkező járatok részére ideiglenes megállóhelyként a Lövölde utcában a Budai útra kanyarodó ívében, míg ellenkező irányban a szóban forgó csomópont Lövölde utcai ágán rendszeresített helyi megállóhely vegyes megállóhelyként kerül kijelölésre.

A távolsági és helyközi autóbuszjáratok mindkét irányban a Széchenyi u. – Horvát I. u. – Lövölde u. terelőútvonalon közlekednek.

“14”-es vonal járatai mindkét irányban a Széchenyi u. – Horvát I. u. – Lövölde u. – terelőútvonalon közlekednek és a terelőútvonalon kijelölt megállóhelyeken állnak meg. A járatok a Távírda u. elnevezésű megállóhelyet nem érintik.

“22”-es vonal járatai mindkét irányban a Várkörút – Rákóczi u. – Gáz u. terelőútvonalon közlekednek és az ott rendszeresített megállóhelyeken állnak meg. A járatok a Távírda u. elnevezésű megállóhelyet nem érintik, valamint a Jancsár u. irányába közlekedő járatok a Budai úton lévő Budai út, Gáz u. elnevezésű megállóhely helyett a Gáz u.-ban lévő megállóhelyen állnak meg.

„23″-as vonal Jancsár u. irányába közlekedő járatai (a Videoton Ipari Park irányába közlekedő járatok útvonalával megegyezően) a Gáz u. – Rákóczi u. terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Budai úton lévő Budai út, Gáz u. elnevezésű megállóhely helyett a Gáz u.-ban lévő megállóhelyen állnak meg.

“31”-es vonal járatai mindkét irányban a Prohászka O. u. – Várkörút – Rákóczi u. módosított útvonalon közlekednek. A forgalomterelés ideje alatt a járatok az Árpád u.-i és a Budai út, Deák F. u.-i megállóhelyeket nem érintik. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken állnak meg.

“32”-es vonal járatai mindkét irányban a Lövölde u. – Gáz u. – Széna tér terelőútvonalon közlekednek. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken állnak meg, az Árpád u., Budai út, Deák F. u. valamint a Fehérvár Áruház megállóhelyeket nem érintik.

„42″-es vonal járatai mindkét irányban a Széchenyi u. – Horvát I. u. – Lövölde u. terelőútvonalon közlekednek és a terelőútvonalon kijelölt megállóhelyeken állnak meg. A Távírda u. elnevezésű megállóhelyet nem érintik.

“43”-as és “44”-es jelzésű autóbuszvonalak járatai a Lövölde u. – Horvát I. u. terelőútvonalon közlekednek és az ott kijelölt megállóhelyeken állnak meg. A Távírda u.-i megállóhelyet nem érintik.

A terelés miatt a menetrendben meghirdetett időpontoktól pár perces eltérés lehetséges. Az érintett helyi autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített valamennyi autóbusz-megállóhelyen megállnak.

A Gyümölcs utca megváltozott forgalmi rendje miatt október 22-én 08.00 órától kb. 10.00 óráig a Budai út városból kifelé haladó irányú forgalmát a Károly János utcába és a Kégl György utcába terelik.

Ünnepi megemlékezések

Október 21.

15 órától az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére és Kürti Csaba testnevelő tanár emlékére rendeznek kegyeleti utcai futást, valamint gyaloglás- és nordic walking próbát a Palotavárosban, indulás az István Király Általános Iskolától. A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség által szervezett program helyszíne az iskola előtti füves terület kijelölt útvonala.

Október 22.

Kedden 9 órától a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézménye tart ünnepi megemlékezést és koszorúzást az ’56-osok terén. Szintén 9 órakor kezdődik a Püspökség imádságos megemlékezése a Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél, ahol 11 órától a Tóvárosi Általános Iskola vezetősége és diákjai helyeznek el koszorút ünnepélyes keretek között. 12.30 órakor a Magyar Király Szálló falán elhelyezett ’56-os emléktáblánál tart koszorúzással egybekötött ünnepi műsort a Ciszterci Szent István Gimnázium.

Október 23.

Az évforduló napján, október 23-án 16.30 órakor kezdődik Székesfehérvár Megyei Jogú Város és Fejér Megye Önkormányzatának közös megemlékezése a Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél, ahol köszöntőt mond Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. 18.00 órától Gálaestet rendeznek a Vörösmarty Színházban, köszöntőt mond Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, majd elismerések átadására kerül sor. A napot ünnepi műsor zárja, mely a Vörösmarty Színház művészeinek közreműködésével valósul meg. (A színházi programra a belépés külön jeggyel lehetséges.)

A Jobbik 11 órakor tart megemlékezést az 56-osok terén. Beszédet mond Kepli Lajos és Fazekas Attila. A vendégeket köszönti: Mező Balázs, önkormányzati képviselő, országgyűlési képviselőjelölt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.