Belföld

Startvonalra állt a 4K!

A Negyedik Köztársaság Párt (4K!) célja, hogy megszabadítsa az országot az oligarcha pártoktól és visszaadja a hétköznapi embereknek - jelentette ki Istvánffy András a párt budapesti kampánynyitó rendezvényén.

Mindenkit arra kérnek, hogy “ne szavazzon a kisebbik rosszra” vagyis ne adjon újabb esélyt azoknak a jobb és baloldali oligarcha pártoknak, amelyek egyedüli célja az állam megszállása és a közpénzek lenyúlása – mondta a párt elnöke. A rendezvényt “Dózsa népe, új lázadás – 1514-2014 címmel hirdette meg a szervezet, a pártelnök szerint azért, mert az ötszáz évvel ezelőttihez hasonló a helyzet. Ugyanis újra nagyurak és kiskirályok kezébe került az ország – fűzte hozzá.

Istvánffy András hangsúlyozta: két éve október 23-án még hitt abban, hogy a régi baloldal képes megújulni és a civilekkel összefogva képesek egy új Magyarország létrehozására. Ám az idén már azért nem lesz ott a Milla színpadán, mert csalódnia kellett; ugyanis ugyanazok a politikusok állnak majd ott akik csődbe vitték az országot, akiket kétharmaddal leváltottak az emberek.

Úgy vélekedett: az elmúlt két év a baloldal és a civilek számára egyaránt csupán a hatalom megszerzéséről szólt, amiben a civil mozgalmak vezetői is csak azzal voltak elfoglalva, hogy milyen pozíciókat szereznek meg a baloldalon. Ebben a helyzetben Dózsa szelleme aktuálisabb, mint valaha”, “ti lehettek Dózsa népe” – mondta Istvánffy András.

Nagy András a párt alelnöke azt közölte, hogy a 4K! az átlagkereset négyszeresében határozná meg az országgyűlési képviselők fizetését és eltörölné a költségtérítési átalányt. Ugyanakkor megteremtenék a polgármesterek, önkormányzati- és országgyűlési képviselők visszahívásának lehetőségét – mondta a 4K! alelnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik