Belföld

Meleg, napos időre számíthatunk szerdáig

Szep-oszi-ido(960x640).jpg (Szép őszi idő)
Szep-oszi-ido(960x640).jpg (Szép őszi idő)

Elképzelhető, hogy rekordmeleg lesz október 23-án, hiszen az előrejelzések szerint akár a 25 fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet. Aki kirándulást tervezett ezen a napon, a pulóvert nyugodtan otthon hagyhatja.

Vasárnap az ország közepső, északi és északkeleti tájain többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, míg az ország többi (főleg déli és nyugati tájain) napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A tartósan felhős, párás tájakon csak 15, máshol 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, ismét lehetnek tartósan párás területek. Kisebb eső, zápor elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő.

Kedden hasonló kettősség jellemezheti hazánk időjárását: lehetnek ködfelhős, borongós, illetve gyengén felhős tájak. Elszórtan valószínű kisebb eső, szitálás.

Szerdán, október 23-án, nemzeti ünnepünk napján északon, északkeleten maradhat meg tartósan a köd, illetve a ködfelhőzet. Az ország más tájain a többórás napsütést inkább csak a fátyolfelhők szűrhetik. Délen, délnyugaton szinte nyárias meleg lehet 24-25 fokos maximummal, de északkeleten 19 fok alatt maradhat a csúcsérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik