Belföld

MSZP országos lista: Botka biztos befutó lehet

mszp-kongresszus(2)(1)(960x640).jpg (mesterházy attila, botka lászló, )
mszp-kongresszus(2)(1)(960x640).jpg (mesterházy attila, botka lászló, )

A szocialista párt választási programjáról és listáiról döntött az MSZP kongresszusa szombaton.

A szegedi polgármester az országos lista második helyét kapta, míg az első helyen a pártelnök Mesterházy Attila szerepel majd. Tóbiás József frakcióigazgató, Gúr Nándor alelnök, Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, Molnár Zsolt budapesti pártelnök, Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes, Simon Gáborelnökhelyettes, Hiller István korábbi pártelnök és Kunhalmi Ágnes elnökségi tag követheti őket.

Biztosan befutó helyet kaptak az elnökségi tagjai és a választmány vezetői, míg a megyei elnökök többsége a 30. és az 50. hely között szerepel. Nincs a listán a jelenlegi frakciótagok csaknem egyharmada, így Kovács László és Lendvai Ildikó egykori pártelnökök. A kongresszus elé kerülő javaslat alapján a szocialisták európai parlamenti (EP-) listájának élén Szanyi Tibor, a párt elnökségi tagja állhat, akit Ujhelyi Istvánparlamenti alelnök, Gúr Roland brüsszeli delegációtitkár, Veres János korábbi pénzügyminiszter és Gurmai Zita EP-képviselő követ.

Döntött a kongresszus az MSZP választási programjának elfogadásáról is. A nagyjából ötvenoldalas dokumentum oktatáspolitikai javaslatokkal kezdődik és foglalkoztatás-, illetve gazdaságpolitikai tervekkel folytatódik, jelezve, hogy az MSZP e területeket tartja a legfontosabbnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik