Belföld

Kirúgták Matolcsy rokonát az NGM-ből

matolcsy györgy (matolcsy györgy)
matolcsy györgy (matolcsy györgy)

Több mint 40 éve dolgozott a minisztériumban. A tárcavezető távozása után két hónappal mondtak fel neki.

Felmondtak a volt tárcavezető rokonának, dr. Matolcsy Mátyásnak a Nemzetgazdasági Minisztériumban – adta hírűl a Bors Online. Az ügy a kormany.hu-ra feltöltött szerződésekből derült ki. Ezek szerint dr. Matolcsy Mátyás szerződése május 10-ével megszűnt, addig 1 240 000 forintot keresett.

Korábban arra is fény derült, hogy az ex-miniszteri rokon – Matolcsy György édesapjának harmadfokú unokatestvére – 3,1 millió forintért látta el a magyar képviseletet az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottságában. Nem a rokoni szálak miatt került a tárcához, hanem már 1970 óta tagja az ENSZ bizottságnak, ahol a gépjárműalkatrészek és -tartozékok európai egységesítésén, illetve új előírásokon dolgoztak.

Az NGM tájékoztatása szerint felmondásához sem a rokoni szálak vezettek, hanem az, hogy „a Matolcsy úr által ellátott feladatok jelentős részét a továbbiakban elsősorban a külgazdasági szakdiplomata-hálózat, illetve más szakértő szervezetek látják el”. Az nem derült ki, Matolcsy Mátyás hol folytatja a pályafutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik