Belföld
hoffmann rózsa (hoffmann rózsa, )

Tornatermet avatott Hoffmann Rózsa

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 10. 18. 20:08

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár és Spányi Antal püspök avatta fel pénteken a bicskei Szent László Általános Iskola új épületszárnyát, amelyet a fenntartó, a Székesfehérvári Egyházmegye mintegy 300 millió forintos támogatásából valósítottak meg.

Hoffmann Rózsa köszöntőjében hangsúlyozta, hogy egy iskola életében a sok munka értelme csak évek múlva igazolódik.

A kormány kitart az oktatáspolitikája mellett

Emlékeztetett: a római katolikus egyház 17 évvel ezelőtt hitet és kitartást kért a bicskeiektől, hogy felépítsen egy iskolát. Most pedig korszerű, igényes tornatermet, szaktantermet és foglalkoztatókat építettek hozzá mintegy 900 négyzetméteren – mondta az államtitkár.

Hoffmann Rózsa közölte, hogy “az álhírek, támadások és csúsztatások ellenére” a magyar kormány kitart az oktatáspolitikája mellett. “A magas szintű szakmaiság, erkölcsi megtisztulás és a pedagógustársadalom megbecsülése és áldozatás munkájának elismerése alapján dolgoznak tovább” – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta: az emberek többsége örömmel fogadta a mindennapos testnevelés bevezetését, ott vannak problémák, ahol hiányoznak a megfelelő létesítmények. Jelezte, hogy a döntést a fiatalok edzettségi állapota is indokolta.

Ép testben ép lélek

Spányi Antal megyés püspök kiemelte: az iskolákra bízzák a szülők gyermeküket és azt várják el az intézményektől, hogy olyan fiatalokat képezzenek, akik “eligazodnak a szellem világában és jártasak a lélek világában”. Az ép lélek mellé ép test is kell, ezért a célért dolgozott az egyházmegye és az iskolavezetés hosszú évek óta Bicskén – mondta.

Hetényi Anikó tagintézmény-vezető hangsúlyozta, hogy küzdelmes építkezés után jutottak el idáig. Reményét fejezte ki, hogy növendékeik fizikai állóképessége nőhet a korszerű tornaterem jóvoltából.

Az új épületszárnyban a tornaterem és az öltözők mellett reálszaktanterem, két foglalkoztató és egy kisebb hittanterem kapott helyet. A régi szárnyban – a felszabaduló helyeknek köszönhetően – egy ének-zene termet és egy vizuális oktatótermet alakítottak ki.

Szent László Általános Iskola

A Szent László Általános Iskola1996-ban jött létre abban az épületben, amely 1948-ig a római katolikus egyház tulajdonában volt. Az intézmény egy első osztállyal és 24 tanulóval, felmenő rendszerben kezdte meg működését. Jelenleg a nyolc osztályban 232 gyerek tanul.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.