Belföld

Tornatermet avatott Hoffmann Rózsa

Hoffmann-Rozsa(210x140)(3).jpg (Hoffmann Rózsa)
Hoffmann-Rozsa(210x140)(3).jpg (Hoffmann Rózsa)

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár és Spányi Antal püspök avatta fel pénteken a bicskei Szent László Általános Iskola új épületszárnyát, amelyet a fenntartó, a Székesfehérvári Egyházmegye mintegy 300 millió forintos támogatásából valósítottak meg.

Hoffmann Rózsa köszöntőjében hangsúlyozta, hogy egy iskola életében a sok munka értelme csak évek múlva igazolódik.

A kormány kitart az oktatáspolitikája mellett

Emlékeztetett: a római katolikus egyház 17 évvel ezelőtt hitet és kitartást kért a bicskeiektől, hogy felépítsen egy iskolát. Most pedig korszerű, igényes tornatermet, szaktantermet és foglalkoztatókat építettek hozzá mintegy 900 négyzetméteren – mondta az államtitkár.

Hoffmann Rózsa közölte, hogy “az álhírek, támadások és csúsztatások ellenére” a magyar kormány kitart az oktatáspolitikája mellett. “A magas szintű szakmaiság, erkölcsi megtisztulás és a pedagógustársadalom megbecsülése és áldozatás munkájának elismerése alapján dolgoznak tovább” – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta: az emberek többsége örömmel fogadta a mindennapos testnevelés bevezetését, ott vannak problémák, ahol hiányoznak a megfelelő létesítmények. Jelezte, hogy a döntést a fiatalok edzettségi állapota is indokolta.

Ép testben ép lélek

Spányi Antal megyés püspök kiemelte: az iskolákra bízzák a szülők gyermeküket és azt várják el az intézményektől, hogy olyan fiatalokat képezzenek, akik “eligazodnak a szellem világában és jártasak a lélek világában”. Az ép lélek mellé ép test is kell, ezért a célért dolgozott az egyházmegye és az iskolavezetés hosszú évek óta Bicskén – mondta.

Hetényi Anikó tagintézmény-vezető hangsúlyozta, hogy küzdelmes építkezés után jutottak el idáig. Reményét fejezte ki, hogy növendékeik fizikai állóképessége nőhet a korszerű tornaterem jóvoltából.

Az új épületszárnyban a tornaterem és az öltözők mellett reálszaktanterem, két foglalkoztató és egy kisebb hittanterem kapott helyet. A régi szárnyban – a felszabaduló helyeknek köszönhetően – egy ének-zene termet és egy vizuális oktatótermet alakítottak ki.

Szent László Általános Iskola

A Szent László Általános Iskola1996-ban jött létre abban az épületben, amely 1948-ig a római katolikus egyház tulajdonában volt. Az intézmény egy első osztállyal és 24 tanulóval, felmenő rendszerben kezdte meg működését. Jelenleg a nyolc osztályban 232 gyerek tanul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik