Belföld

Borkai nem indul a választásokon

Se egyéni körzetben, se listán nem indul a 2014-es országgyűlési választásokon Borkai Zsolt. Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke pénteken elmondta: a MOB irányítása mellett a jövő őszi önkormányzati választások után városvezetői feladatait szeretné megtartani.

“Nem volt nehéz a döntésem, hiszen amikor 2006-ban szülővárosomban helyi politizálásba kezdtem, éreztem, hogy Győrben számtalan feladat, tennivaló és lehetőség van. Azóta sok mindent elértünk közösen a győriekkel, de van még mit tenni, ezért ha az itt élők bizalmat szavaznak nekem 2014-ben, örömmel folytatom polgármesteri tevékenységemet” – mondta.

Szavai szerint abszolút összeegyeztethető volt eddig a két továbbra is vinni kívánt funkció, és ez a jövőben sem változik. “Az könnyebbség lesz viszont, hogy a harmadik, a parlamenti láb, kiesik” – jegyezte meg.

Hozzátette, azért indult 2010-ben az országgyűlési képviselői választásokon, hogy Győr érdekei a Parlamentben is megfelelően legyenek képviselve, így azonban, hogy más városok polgármesterei sem lehetnek ott, Győrt sem éri hátrány. Főleg úgy, hogy a jövőben folytatni kívánja azt a gyakorlatot, hogy szorosan együttműködik az önkormányzat a várost a törvényhozásban képviselő politikusokkal.

“Az összeférhetetlenségi szabályok elfogadásakor nem volt kérdés a számomra, hogy a polgármesterséget választom” – tette hozzá a politikus.

Hatalmas városfejlesztés indul

Borkai Zsolt megjegyezte: hatalmas fejlesztések indultak el és zajlanak a kisalföldi megyeszékhelyen, legyen szó a belváros rehabilitációjáról vagy a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előkészületeiről. Ehhez pedig több jelenlétre van szükség.

Szólt arról is: a megtartani kívánt két funkció jól kiegészíti egymást, és mind a városfejlesztés, mind a MOB alá tartozó sportirányítás terén remek eredményeket sikerült elérni, ami a kormány kiemelt támogatásának és annak köszönhető, hogy mindkét helyen kiváló csapat veszi körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik