Belföld

70 új munkahely Vásárhelyen

A város intézményeiben 57, a kistérségnél további 11 fő csökkent munkaképességű munkavállaló alkalmazását tervezik.

Vásárhelyen a Városellátó kft jelenleg 182 főt alkalmaz, de hamarosan további 20 főt vesznek fel, emellett, mint arról beszámoltunk a SZEFO zrt is hamarosan elindítja a termelést új, vásárhelyi telepén, jövő év közepére 175 megváltozott munkaképességűt alkalmazva.

Mindezek mellett az önkormányzat, valamint a kistérség által üzemeltetett intézmények további 68 főt vesznek fel. A legutóbbi közgyűlésen elhangzott, hol hány fővel számolnak.

Itt lesznek új kollégák

A Polgármesteri Hivatal 5 fő, a Tornyai János Múzeum 3 fő,a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvodák 12 fő,a Németh László Városi Könyvtár 2 fő, a Hód-Menza Kft. 15 fő, a Hód-Fürdő Kft. 10 fő, a Városellátó és Foglalkoztató Kft. 10 fő, illetve a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában működő Kapcsolat Központ 11 fő foglalkoztatását tervezi.

Ez a közel 70 fő egy támop-os pályázatnak köszönhetően kap munkát. Ezekben a hetekben határozzák meg a munkaköröket, amit a munkát kereső megváltozott munkaképességűek végzettsége, képzettsége és egészségi állapota alapján állapítanak meg – tudta meg a Vásárhely24.

Ez a helyzet

Magyarországon a 15 és 64 év közötti korosztály 14 százaléka valamilyen munkavégzést korlátozó betegséggel vagy fogyatékossággal él, ám kevesebb mint negyedük dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik