Belföld

Jól keres Orbán orosházi szakértője

Négy és fél millió forintért segít Orbán Viktornak külpolitikai stratégiát kialakítani Orosháza fidelitasos alpolgármestere, Hutás-Csizmadia Ibolya, aki emellett havi 174 ezer forintot kap a várostól heti négy óra munkáért – írja a Népszabadság.

Az MSZP orosházi szervezete hívta fel a Népszabadság figyelmét arra a Miniszterelnökség honlapján olvasható szerződésre, amely szerint az orosházi politikus külpolitikai tárgyú szakmai tanácsadást nyújt a külpolitikai helyettes államtitkárnak, és „állásfoglalásokat ad a miniszterelnök külpolitikai stratégiájával összefüggésben”.

Az orosházi ellenzék csodálkozik, mivel a hölgy eddig alpolgármester, előtte pedig hulladékgazdálkodási szakértő volt. Elhangzott az ülésen, hogy Hutás-Csizmadia Ibolya tiszteletdíját a minimálisan adható havi 174 ezer forintos összegben állapítják meg. A szocialisták ez ellen tiltakoztak, és kérték, hogy ne heti 4 órát kelljen csak Csizmadia asszonynak a Hivatalban tevékenykednie, hanem arányosítsák a béréhez a munkaterhet. Ezt a Fidesz-frakció nem szavazta meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik