Belföld

Az Alföldvíz Zrt. bekebelezte majdnem egész Csongrád megyét

hőség (hőség)
hőség (hőség)

Szeged, Nagytőke, Algyő és Fábiánsebestyén kivételével idén minden Csongrád megyei település vízszolgáltatása átkerült az Alföldvíz Zrt.-hez.

Az Alföldvíz Zrt. az elsők között kapta meg a víziközművek üzemeltetésére szóló engedélyt; a régió legnagyobb önkormányzati tulajdonú társasága hetven településen szolgáltat ivóvizet, az engedély birtokában pedig további hatvan településsel kötnek üzemeltetési szerződést.

A társaság legnagyobb részvényese Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzata. Csongrád, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyékből a programhoz május 30-ig 155 önkormányzat csatlakozott és jegyzett le Alföldvíz-részvényt Csongrád, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyékből. Közülük 60 településsel megállapodás született a helyi vízművek üzemeltetésének átvételéről bérleti üzemeltetés keretében. Hódmezővásárhelyen, Mindszenten és Székkutason szeptembertől az Alföldvíz szolgáltatja az ivóvizet.

Csák Gyula, az Alföldvíz vezérigazgatója szerint három-négy hónap alatt kötik meg a szerződéseket és 2015-ig folyamatosan veszik át az üzemeltetést. Cél a zökkenőmentes átállás, középtávon az egységes vízdíjrendszer bevezetése és a szolgáltatás színvonalának javítása. Hozzáfűzte: a foglalkoztatottak átvételéről egyeztetnek a munkaadói érdekképviseletekkel, a cél a csatlakozó településeken a létszám megőrzése munkavállalói jogfolytonosság mellett.

Az Alföldvíznél jelenleg hétszáz fő dolgozik, a létszám az új területeken dolgozókkal együtt jövőre meghaladja az ezer főt. A szolgáltató árbevétele a 2013-as üzleti évben mintegy hatmilliárd forint lesz, az integrációt követően elérheti a tízmilliárd forintot. Az integrációból három kisebb megyei település mellett kimaradt Szeged.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik