Belföld

Hátrányos helyzetűeknek rendeznek kiállításokat Győrben

Sok olyan ember dolgozik itt, akinek egészségi állapota vagy anyagi lehetőségei miatt nincsen módja kiállításokra járni, hozzájuk szeretnék ezzel elvinni a kultúra egy kis szeletét, hiszen "most a kiállítás ment el hozzájuk" - mondta a megnyitó után Simon Róbert Balázs, a város egyik alpolgármestere.

Hátrányos helyzetűeknek rendeznek kiállításokat a jövőben a kisalföldi megyeszékhelyen; az első ilyen tárlat szerdán nyílt meg a másfélszáznál több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató győri Esély Közhasznú Nonprofit Kft. székhelyén.

Hozzátette: kedves és érdekes ötlet, hogy az évtizedek óta fotózó Szűk Ödön képeiből válogatott ki 50-60 darabot a kiállítás, az élet sötétebb és napfényes oldalát bemutató képek mellett több felvétel épp a hátrányos helyzetűekkel, az elesettekkel foglalkozás témáját járja körül – tette hozzá.

“Amikor bemutatjuk városunkat, büszkén ejtünk szót Győr gazdasági, oktatási vagy éppen sportsikereiről, de elmondjuk azt is, hogy itt rendívül sokszínű és intenzív a kulturális élet, és talán itt az egyik legerősebb a szociális háló. Ez utóbbi téma pedig nem elsősorban pénz kérdése, hanem azé, hogy milyen szakemberek dolgoznak ezen a területen.

Ezen a kiállításon pedig a kulturális és a szociális terület találkozik egymással” – jegyezte meg Simon Róbert Balázs. Hozzátette: a sorozat következő tárlatát az idősek elhelyezéséről gondoskodó győri hajléktalanszállón lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik