Belföld

5 tipp, hogy megőrizd télen is az életerőd!

A hideg idő beköszöntével szervezetünk fokozott igénybevételnek van kitéve.

A nyáron feltöltött energia raktáraink kimerülőben, a kevesebb mozgás, a vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben szegényebb táplálkozás, valamint a napfény hiánya az immunrendszerünket is meggyengíti. Így kimerültnek, gyengének érezzük magunkat, nincs erőnk a napi feladatokhoz sem.

Mit tehetünk ellene?

1. Mozogj minden nap!
A hideg idő, hosszabbodó esték mindannyiunkat arra ösztönöznek, hogy bevackoljuk magunkat a meleg szobába. Így hajlamosak vagyunk kevesebbet mozogni, ami rontja a szervezetünk, így az immunrendszerünk teljesítményét is. Kezdd a napot reggeli tornával, és sétálj jó nagyokat a friss levegőn, ha kisütött a nap!

2. Igyál sok folyadékot!
Bár az izzadás miatt nyáron jut leginkább eszünkbe pár pohár ásványvizet felhajtani, szervezetünknek ilyenkor is sok folyadékra van szüksége a megfelelő működéshez. Napi 2 litert igyunk – lehetőleg ásványvíz, gyógytea, frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglé formájában.

3. Ha megteheted, járj rendszeresen uszodába!
Az úszás a test szinte összes izmát megmozgatja, ráadásul egy olyan megnyugtató közeg, mely segíti a stressz leküzdését is. Nagyon jól kikapcsol, próbáld ki!
Ha már ott vagy, szaunázz is egyet, ez ugyanis hatékony salaktalanító és immunerősítő hatású. Az izzadás során a szervezetből természetes úton távoznak méreganyagok, a szaunázás ezt a természetes folyamatot fokozza.

4. Táplálkozz változatosan, kiegyensúlyozottan!
Fűszeres, zsíros falatok? Nehéz, kalóriadús ételek? Ezek helyett azonban fogyaszd az évszaknak megfelelő zöldségeket, gyümölcsöket: sütőtök, alma, birsalma, szőlő, körte. És ha nassolni támadna kedved, akkor ropogtass diót, mandulát!

5. Pótold a szervezet számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket!
A Béres Actival multivitaminok olyan komplex készítmények, melyek segítenek pótolni a szervezet számára fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Felnőtteknek a Béres Actival Max, az 50 éven felüli korosztálynak a Béres Actival 50+ készítményt ajánljuk.

A Béres Actival Max és Béres Actival 50+ termékek komplex étrend-kiegészítő készítmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik