Belföld

Tarlós: Valószínűbb, hogy igent mondanék

tarlós (tarlós)
tarlós (tarlós)

Mármint a főpolgármesterségre.

„Én is olvasok bizonyos híreket, hallok bizonyos híreket, csak azt tudom mondani önnek, hogyha holnap kérdeznék hivatalosan, akkor valószínűbb, hogy igent mondanék” – Tarlós István reagált e barokkos mondattal a kérdésre, miszerint jövő tavasszal indul-e ismét a főpolgármesterségért.

Aztán hozzátette: „Biztosan beszélünk még a feltételekről.”

Vagyis, ha jól értjük, az elvi igen megszületett, s csupán a szabadságfok mértéke kérdéses. Tarlós állítólag a minap tárgyalt is ez ügyben a miniszterelnökkel.

A köztévé Ma Reggel című műsora tényként közölte, hogy „újraindítja a Fidesz Tarlós Istvánt a jövő tavaszi főpolgármester-választáson”. Vélhetően belső közvélemény-kutatás előzte meg a döntést, melyből kiderült: a túloldalról az Együttes Bajnai Gordon és a szocik főfővárosija, Horváth Csaba sem tudná megszorongatni a jelenlegi vezetőt.

Tarlós mélyről hozta vissza a sanszot az újrázáshoz. A karcos stílusáról ismert, párton kívüli politikus a Fidesz támogatásával győzött 2010-ben, ám hivatalba lépése után kormánypárti notabilitásokkal is ütközött. Mi több, úgy tudni, Simicska Lajossal is tengelyt akasztott, és sajtóhírek szerint felvetődött, hogy Orbán Viktor ciklus közben leveszi őt a közéleti sakktábláról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik