Belföld

Novák Előd feljelenti L. Simont rágalmazásért

novák előd (novák előd, )
novák előd (novák előd, )

A Jobbik alelnöke szerint ő semmilyen antiszemita kijelentést nem tett, szemben a kulturális bizottság elnökével, aki versében obszcén kijelentéseket tett zsidókról – derül ki Novák Előd közleményéből.

Novák szerint L. Simon László azt hazudta, hogy „nyílt antiszemita kijelentések” hangoztak el a szájából, amiért rágalmazás miatt feljelenti, és egyben felszólítja: ne bújjon a mentelmi joga mögé.

A jobbik alelnöke szerint a Fidesz-közleményébe foglalt valótlanságokon túl a bizottsági ülésen azt válaszolta neki: „mocsok, ami az ön száját elhagyta”. Pedig ő úgy véli, semmilyen antiszemita kijelentést nem tett. Novák felhívja a figyelmet, hogy ellenben L. Simon László adta ki az NKA támogatásával azt a verseskötetét, melyben azt írta: „szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat”.

A jobbikos politikus úgy véli, az illetékes kulturális bizottság ülésén joggal nevezte hullarablásnak a holokausztipar legújabb, 6,5 milliárdos közpénzlenyúlását, hiszen áldozatokra hivatkozva akarnak hasznot húzni a megélhetési emlékezők és bűnbakképzők.

Szerinte L. Simon László önkényes ülésvezetéseivel rendszeresen annyira túltesz Kövér László kiskirálykodásán, hogy Vona Gábor indítványára júniusban már a kormánytöbbség is elmarasztalta őt az ügyrendi bizottság egy személyére szabott, eseti állásfoglalásában.

A Jobbik most ismét panasszal fog élni, amiért “L. Simon levezető elnökként belebeszél szabályos hozzászólásaiba, és jogtalanul megvonja a szót.” – írja Novák Előd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik