Belföld

Járási mentőcsoport, vigyázz!

 

Meghosszabbították a jelentkezést az esztergomi önkéntes katasztrófavédelmi csapatba.

 

 

Kapcsolódó cikkek

A nyári árvíz bebizonyította, hogy rengetegen segítenek akár éjjel és nappal, ha nagy baj van, de „békeidőben” nem igyekszünk listákra feliratkozni. Az esztergomi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője legalábbis arról számolt be, hogy egyesületek, önkéntes tűzoltó csapatok szép számmal regisztráltak a majdani járási mentőcsoportba, de magánszemélyek még nem sok jelentkezési lapot töltöttek ki.

Még lehet jelentkezni

Éppen ezért egy hónappal meghosszabbítják a ma lejáró határidőt, vagyis november 15-ig lehet jelentkezni az esztergomi járás 24 településének polgármesteri hivatalaiban, vagy közvetlenül az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen (Esztergom, Kossuth L. u. 40.), valamint az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (Baross G. u. 30.).

Fotó: MTI, Balázs Attila

Stolczenberger Tibor, a kirendeltség vezetője megerősítette, hogy még az idén mindenképpen felállítják az önkéntes csapatot, mert az egyre szélsőségesebb és szeszélyesebb időjárás mellett bármikor előfordulhat olyan rendkívüli vészhelyzet a környéken, amikor nagyon gyorsan lenne szükség jó helyismerettel rendelkező önkéntesekre. Eltévedt turistákat megkeresni a hegyek között, vihar után eltakarítani az útra borult fákat, netán vízi mentésben segíteni – sokféle feladatra hívják majd az önkénteseket. Nem kérnek speciális tudást, hisz vannak szakembereik, de pontosan tudni szeretnék, kire számíthatnak és az illetőt hol érik el, ha baj van és a járás 96 ezer lakójából akár csak egy is mentésre szorul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik