Belföld
Szent-Istvan(1)(960x640).jpg (1)

Szent István hét az Ezredévesben

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 10. 14. 15:47

Az Ezredéves a 2013-as Emlékév tiszteletére a 9-12. évfolyamon Szent István témahetet szervez.

Az iskola értelmileg akadályozott fiatalokkal foglalkozik és fontosnak tartják, hogy ők is megismerkedjenek városunk múltjával, valamint részt vegyenek a Szent István Emlékév programjain. Október 10-én az Egyházmegyei Múzeumban jártak a 9-12. évfolyamos diákok, hogy előkészítsék a Szent István témahetet, ahol a tanulók egy színvonalas, szervezett múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt.

Október 14-e és 18-a között minden délelőtt tartalmas programokat szerveznek az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola diákjainak a témahét keretében. Embernagyságú bábokat, jelmezeket, díszleteket és ékszereket készítenek.

A 9-12. évfolyamos tanulók részt vesznek A Szabadművelődés Háza által szervezett városismereti versenyen is, melynek feladatsorát Székesfehérvár nevezetességeihez és István királyhoz kapcsolódóan állították össze.

Az Ezredéves Iskola vendége lesz a Széna téri Tagkönyvtár egy munkatársa, aki feladatokkal és történetekkel készül Szent Istvánnal kapcsolatban a diákoknak.

A témahét pénteken 11 órakor zárul. Egy, a tanárok által összeállított élő társasjáték vár mindenkit, a diákok pedig a héten készült jelmezekkel és eszközökkel egy szertartást elevenítenek fel és játszanak el közösen, majd kiállítás nyílik a hét alkotásaiból, tablóiból, valamint az összegyűlt eszközökből és könyvekből.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 09: Contributing editor at Vanity Fair, Monica Lewinsky speaks onstage at Day 1 of the Vanity Fair New Establishment Summit 2018 at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on October 9, 2018 in Beverly Hills, California.   Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.