Szent-Istvan(1)(960x640).jpg (1)
Belföld

Szent István hét az Ezredévesben

Az Ezredéves a 2013-as Emlékév tiszteletére a 9-12. évfolyamon Szent István témahetet szervez.

Az iskola értelmileg akadályozott fiatalokkal foglalkozik és fontosnak tartják, hogy ők is megismerkedjenek városunk múltjával, valamint részt vegyenek a Szent István Emlékév programjain. Október 10-én az Egyházmegyei Múzeumban jártak a 9-12. évfolyamos diákok, hogy előkészítsék a Szent István témahetet, ahol a tanulók egy színvonalas, szervezett múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt.

Október 14-e és 18-a között minden délelőtt tartalmas programokat szerveznek az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola diákjainak a témahét keretében. Embernagyságú bábokat, jelmezeket, díszleteket és ékszereket készítenek.

A 9-12. évfolyamos tanulók részt vesznek A Szabadművelődés Háza által szervezett városismereti versenyen is, melynek feladatsorát Székesfehérvár nevezetességeihez és István királyhoz kapcsolódóan állították össze.

Az Ezredéves Iskola vendége lesz a Széna téri Tagkönyvtár egy munkatársa, aki feladatokkal és történetekkel készül Szent Istvánnal kapcsolatban a diákoknak.

A témahét pénteken 11 órakor zárul. Egy, a tanárok által összeállított élő társasjáték vár mindenkit, a diákok pedig a héten készült jelmezekkel és eszközökkel egy szertartást elevenítenek fel és játszanak el közösen, majd kiállítás nyílik a hét alkotásaiból, tablóiból, valamint az összegyűlt eszközökből és könyvekből.

Ajánlott videó

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az is elhangzott, hogy sem az iskolákban, sem az óvodákban nem lesz gyermekfelügyelet, amíg be kell zárniuk. Müller Cecília drasztikus emelkedésről és rémisztő adatokról beszélt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.