Belföld

Ezért kövérezte le burkoltan a KDNP-s képviselő Vadait

Surján László KDNP-s EP-képviselő a nézettséget akarta növelni a rendkívül előnytelen fotóval, ami bár összejött, most mégis bocsánatot kér a DK alelnökétől.

Szombaton Surján László KDNP-s képviselő burkoltan lekövérezte Vadai Ágnest, a DK frissen megválasztott alelnökét. “Erősített a DK. Nemcsak Gyurcsány Ferencet erősítette meg elnöki posztján, hanem megnövelte az alelnöki kar súlyát is” – posztolta ki a kereszténydemokrata EP-képviselő, aki az alelnöki kar súlyának növelését ezzel a képpel illusztrálta:

Surján László Facebookja ezután gyakorlatilag felrobbant, rengeteg kritikus komment érkezett, volt, aki pitiánernek nevezte a húzást.

A képviselő két nappal később reagált ugyancsak a Facebookon. Surján közölte, eredetileg csak annyit akart írni, hogy az eddigi négy mellé egy ötödik alelnököt is választottak, de mivel ez nem igazán izgatott volna fel senkit, ezért azt tapasztalva, hogy a képek hozzák a nézettséget, kitett Vadairól egy fotót.

Sietett

“Megvallom, nem a legelőnyösebb képet kerestem. Siettem, mert színházba készültem, s amikor egy kellően visszataszító képre bukkantam, azzal illusztráltam az egyébként semleges szövegű bejegyzést” – magyarázta.

A kereszténydemokrata képviselő ezután megrémült a hozzászólásoktól, azon belül is attól, hogy még a “jobboldaliaknak” sem tetszett. Surján közölte, az ő beírásaikból fogta fel, hogy hibázott.

“Estére azután kiderült, hogy a kép a jobboldaliakból a legrosszabbakat hozza ki. Megértem, mert sok olyan pofont kapunk, amitől fölforr még a legbéketűrőbb ember vére is. Amolyan tűrte Miklós, tűrte, ameddig tűrhette állapotban vagyunk, s lám, én is eldobtam a Vadai malomkövet. Azt mondtam magamban: kár volt. Hibáztam” – jelentette ki, hozzátéve, hogy ezért, bár a fotó meghozta amit várt tőle, “azaz valahol két és háromezer között látták”, törölte az egészet. A képviselő egyben bocsánatot kért Vadaitól, és közölte, hogy “viszonzást nem vár” tőle.

Surján: nem kéne gyalázkodni

Surján egyébként, mintha nem is ő tette volna ki a képet, azt is leírta rajongóinak: Nem gyalázkodásban kell legyőzni a többieket, mert abban ők (tehát a baloldaliak – a szerk. )a jobbak.

“Kérem a Fidesz-KDNP híveit, hogy erősítsük egymást az önuralom terén. Biztos vagyok abban, hogy ha erre képesek vagyunk, több megbecsülést és szavazatot kapunk, mintha durvasági versenyt akarunk nyerni” – tette hozzá.

Vadai reagált

A DK alelnöke a következőképpen reagált: “Surján László bocsánatot kért tőlem a tahó bejegyzéséért. Csakhogy ez engem nem érdekel. Ő úgy gondolta, hogy neki mindent lehet. Hát, nem lehet. Bekerült a Tahó-frakcióba, onnan meg nincs kilépés. Az úriemberek világából ezzel egy időben kizárta magát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik